DAN KADA JE TITO OTCEPIO KOSOVO OD SRBIJE! Evo kako su Ustavom SFRJ poklonili srpsku pokrajinu Albancima!

Usvajanjem amandamana na Ustav SFRJ počelo je rasparčavanje Jugoslavije i odvajanje Kosova i Metohije od Srbije, a pokrajina je po prvi put u istoriji službeno nazvana Kosovo

Usvajanjem amandamana na Ustav SFRJ počelo je rasparčavanje Jugoslavije i odvajanje Kosova i Metohije od Srbije, a sve pod dirigentskom palicom Josipa Broza Tita!

26. decembra 1968. godine u Saveznoj narodnoj skupštini usvojeni su amandmani na Ustav SFR Jugoslavije, kojima se širi autonomija pokrajina i one dobijaju status sličan republikama.

Pokrajine su dobile pokrajinski Ustavni zakon, čime je otvoren put gotovo potpuno samostalnoj zakonskoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

OVO JE NAJVEĆA TITOVA TAJNA: Maršal poklonio Kosovo Albaniji i Enver Hodži, jer je voleo Albance!

Tada je po prvi put pokrajini Kosovo i Metohija uveden naziv Kosovo.

Sin naših naroda i narodnosti i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito je još krajem 1946. godine “poklonio” Kosovo i Metohiju, kao i sve druge teritorije sa većinskim albanskim stanovništvom Albaniji i Enver Hodži!

Tito je, kada je o Kosovu reč, Asošijeted presu rekao sledeće: “Ukoliko komunisti dođu na vlast u Albaniji ono može biti pod ingerencijom Tirane“.

Albanski šef države Enver Hodža je uvek isticao da mu je maršal Tito krajem juna 1946. godine “lično obećao” da će Kosovo biti u sastavu Albanije, kao i drugi krajevi gde su Albanci većina, jer ih je voleo. Ipak, ovim izjavama se nije baš pridavalo na važnosti, jer su odnosi Tirane i Beograda uvek bili “hod po žici”, pa i tada.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan III

    26. decembar 2014 | 15:15

    Nije on voleo albance nego je mrzeo SRBE!

  • филип

    26. decembar 2014 | 15:32

    Србомрзац ичовек који је патолошки мрзео србе( у првом светском рату их је убијао а српкиње силовао)и који нам је толико зла нанео да ћемо се тешко у својој будућности икада опоравити .Могао је да поклања српске територије како му се прохте.А то је радио јер је имао око себе Србе полтроне и продане душе који су му се улизивали и све су потписивали на нашу штету.Ранковића и Крцуна који су колико толико штитили интересе Србије је уклонио и онда му је пут био чист.

  • Krajišnik

    26. decembar 2014 | 15:05

    Kako mu lijepo tepate, sin nasih naroda, a taj isti sin dao Kosovo albancima, kako kazete... Ja bih prije rekao da su to ucinile njegove sluge, a to su bili vecinom Srbi! Po meni smo mi krivi, jer smo uvjek vodili racuna o drugima a ne o sebi! Mi smo sami sebi najveci neprijatelj, ne trebaju nam drugi za to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA