Faktor plus: SNS i dalje vodi ispred DS

Stranke okupljene oko naprednjaka imaju 33,2 odsto, a koalicija oko Demokratske stranke 29,1 odsto podrške

  • 0

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja agencije "Faktor plus" odnos snaga nije se bitno promenio u odnosu na period pre raspisivanja izbora - stranke okupljene oko opozicione SNS imaju 33,2 odsto, a koalicija oko DS-a uživa 29,1 odsto podrške.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.184 ispitanika u periodu od 18 do 25. marta i pokazalo je da se na trećem mestu sa 11,1 odsto nalazi koalicija SPS-PUPS-JS, četvrto mesto dele SRS i DSS sa 5,8, pokret Preokret sa 6,4 odsto, dok se URS i dalje nalazi ispod cenzusa sa 3,8 odsto.

U pogledu istovremenog održavanja predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, 46 odsto građana smatra da oni ne bi trebalo da budu održani istovremeno, dok bi 38 odsto želelo istog dana da glasa za sve nivoe vlasti.

Istraživanje je takođe pokazalo da u ovom trenutku 34 odsto ispitanika planira da izađe na izbore i zna za koga će glasati, 14 odsto zna da će izaći, ali ne i kome će dati svoj glas, 28 odsto i dalje nije sigurno, dok 22 neće izaći na izbore.

Građani su, međutim, nepoverljivi prema onome što političari pričaju o kampanji, pa 42 odsto njih tvrdi da im ne veruje "jer su se već pokazali", 34 odsto im ništa ne veruje, 19 ponešto, a tek 5 odsto sve.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA