HIT ČESTITKA IVICE DAČIĆA: Želim vam dosadnu Novu godinu!

- Želim da građani imaju "dosadnu državu" kako ne bi morali da se toliko bave politikom - poručio je ministar spoljnih poslova

  • 14

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, sumirajući dešavanja i utiske iz prethodne godine, poželeo je građanima da im svaka naredna godina bude dosadnija i dosadnija.

- Želim da građani imaju "dosadnu državu" kako ne bi morali da se toliko bave politikom - poručio je ministar.

Sumirajući rezultate rada MPS-a ove godine i najavljujući aktivnosti za narednu 2015, Dačić je rekao da će Beograd biti "diplomatska prestonica" narednog decembra, kao domaćin ministarskog saveta OEBS-a, sa učenicima iz 57 država članica i 11 drugih zemalja.  On je naglasio da od 1. januara 2015. Srbija ima veoma odgovornu dužnost da bude kredibilan predsedavajući OEBS-u, koji će biti kredibilan predsedavajući OEBS-u

Ministar spoljnih poslova je istakao i da će glavni i strateški cilj Ministarstva spoljnih poslova biti napredak u evropskim integracijama uz razvijanje što boljih odnosa sa zemljama koje nisu članice Unije.

OTVARANJE POGLAVLJA

Šef srpske diplomatije je rekao da će ministarstvo početi usaglašavanje s pregovaračkim poglavljem 31, koje obuhvata i spoljnu politiku.

Izražavajući nadu da će se što pre stvoriti uslovi za otvaranje pregovora sa EU, Dačić je naglasio da je Srbija spremna i istakao da niko nije zahtevao potpuno usaglašavanje spoljne politike.

- na nama je da radimo da budemo spremni kada dođe politička odluka da se ona otvore, a ne da čekamo poslednji momenat - rekao je Dačić.

Dačić je najavio i održavanje trilaterale u Italiji 22. januara s ministrom spoljnih poslova Albanije, a kao važno naveo učešće na Samitu unije u Etiopiji. On je rekao da sastanak sa hrvatskim kolegom neće biti održan pre marta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    30. decembar 2014 | 22:47

    Taman pomoslis,da smo se malo odmakli, od ivice,kad...

  • hmmm

    30. decembar 2014 | 20:16

    bogami dok su on i njemu slicni na vlasti nama nikad nece biti dosadno...

  • Zoran

    30. decembar 2014 | 20:05

    To ces nam dozivotni podpredsednice obezbediti ako ti i tvoja partija poceli da gledate i drzavne interese a ne kako da se o drzavu okoristite. To je partija sa najvise drzavnih i javnih funkcija u istoriji Srbije. Vas zadatak ministre je odbranite Srpske interese na Kosovu a krenite od naplate Srpske imovine i ekaplatacije rudnih bogastava na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA