Putin čestitao Nikoliću Novu godinu i Božić!

Predsednik Rusije uputio je čestitku predsedniku Srbije povodom novogodišnjih i božićnih praznika u kojoj je naglasio da će biti nastavljena konstruktivna saradnja između dve zemlje u cilju jačanja sveukupnih bilateralnih odnosa

  • 17

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ocenivsi da je godina na izmaku bila veoma uspešna za srpsko-ruske odnose.

To je u potpunosti potvrđeno tokom razgovora predsednika Rusije sa srpskim državnim vrhom u oktobru u Beogradu.

Putin je izrazio nadu da će konstruktivna saradnja biti nastavljena u cilju jačanja sveukupnih bilateralnih odnosa, navodi se u čestitki koja je danas objavljena na sajtu Kremlja.

Predsednik Rusije čestitke je uputio i drugim svetskim liderima - američkom predsedniku Baraku Obami, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, brtianskom premijeru Dejvidu Kameronu, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, predsedniku Francuske Fransoa Olandu, premijeru Japanu Šinzo Abeu, predsedniku Austrije Verneru Fajmanu, predsednici Argentine Kristini Kiršner, papi Franji i mnogim drugim.

On je, takođe, uputio čestitiku i nekim bivšim predsednicima i premijerima, kao što su Gerhard Šreder, Silvio Berluskoni, Fidel Kastro i drugi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    31. decembar 2014 | 12:02

    Nikoliću pazi na KOSMET. ZIVELA RUSIJA

  • Lune

    31. decembar 2014 | 12:30

    Hm,hmmm....Svim Jugoslovenima, svim narodima i narodnostima na tlu SFRJ, srecna nova 2015 godina, negujmo nase YU odnose,postovanje i prijateljstva, pravimo biznise medju nama,bez obzira na danasnje, vestacke,tajkunske izmisljene drzavice, jednostavno, Jugoslavija je svaka stopa zemlje na kojoj je noga Jugoslovena i ostalih naroda i narodnosti, postovalaca te drzave. Ko se poslednji smeje, najsladje se smeje.. Twisted Evil ............................................................... Što god mislili o zemlji koje više nema, malo ko bi mogao poreći da je to bila ozbiljna država, čiji je nastanak imao svoje racionalne razloge. O tome svedoči i sveopšti napredak tokom pet decenija njenog postojanja – dinamičan privredni rast, visok nivo socijalne sigurnosti građana, zanemarljivo niska stopa kriminala i korupcije, dosledna politika nacionalne i verske ravnopravnosti, otvorenost i prijateljski stav prema drugim narodima i kulturama, poštovanje i negovanje antifašističkih tradicija. Tome takođe treba dodati i činjenicu da je u predvečerje raspada spadala u red srednje razvijenih zemalja. Imajući sve to u vidu, površna bi bila ocena da je jugonostalgija tek puki pogled kroz ružičaste naočari. Bliže je istini da je selektivno ljudsko pamćenje s razlogom u prvi plan izvuklo one kvalitativno bitnije aspekte sopstvenog života i uporedilo ih sa današnjim. To je bilo dovoljno da kod nemalog broja građana stvori realno utemeljen sentiment prema danima spokojstva i sigurnosti u zajedničkoj zemlji.

  • Chicha

    31. decembar 2014 | 13:48

    Putina i seselja bog da pozivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA