NEPISMENI SRPSKI POLITIČARI: Zakoni u Skupštini Srbije puni pravopisnih grešaka!

Amandmani koji su podnošeni na zakone od strane opozicije i srpskih poslanika, često su odbijani zbog nepismenosti i gramatičkih grešaka u samom tekstu, a zabeleženi su i slučajevi u kojima se Vlada Srbije nije baš najsrećnije gramatički izrazila

  • 9

PRAVOPISNI PROBLEMI POLITIČARA! Od aprila i početka rada novog saziva Skupštine Srbije podneto je više od 1.500 amandamana na zakone koje je predlagala Vlada Srbije, a "prošlo" je njih tek nekoliko, otprilike svaki deseti.

Međutim, najviše je onih koji su odbijeni zbog gramatičkih grešaka, kako onih koji su učinili poslanici, mada je i u predlozima Vlade bilo nepismenosti!

Amandmani koji su podnošeni na zakone od strane opozicije i srpskih poslanika, često su odbijani zbog nepismenosti i gramatičkih grešaka u samom tekstu, ali je bilo i onih koji su podnošeni da bi se ispravio sam predlog Zakona jer nije pravilno napisan.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tako su se u Skupštini Srbije mogli naći predlozi koji traže da se iz zakona brišu tačke i menja red reči u rečenici, jer "tako lepše zvuči".

Nije retkost da se u amandamanima traži da se briše dvotačka, kao i predlozi kojima se zahteva da se rečenica počinje velikim slovom, da umesto tačke treba da stoji zapeta...

Kako saznajemo, Vlada Srbije je "odbijala" amandamane koji su pogrešno napisani jer su obilovali nepismenošću!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Jedan od najneobičnijih amandmana bio je onaj koji je podnela Nova stranka, na čak 147 stranica, gde su Zoran Živković i Vladimir Pavićević napisali potpuno nov predlog budžeta za 2015. godinu.

Presedan se dogodio kad je Vlada Srbije priznala svoju grešku i kad je usvojen "predlog" opozicije da se u zakonu promeni redosled reči u rečenici.

- U pravu ste, ovako lepše zvuči - rekao je ministar finansija Dušan Vujović.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandžak

    5. januar 2015 | 16:39

    Kako bi bilo lijepo da neko provjeri pismjenost među onima u Ministarstvu prosvjete. Na dosta mjesta im u pravilnicima piše svakakvih gluposti poput one "odeljenska ili odeljenski" umjesto "odeljenjska ili odeljenjski". P.S. Riba smrdi od glave.

  • аконкагва

    5. januar 2015 | 16:51

    Замолио бих коментаторе који исправљају оне који праве граматичке грешке да се пријаве за запослење у скупштини, јер им очигледно Фале стручни консултанти. :) :)

  • топлистанадреалиста

    5. januar 2015 | 18:50

    Ма није могуће?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA