Dačić i Gojković će sutra šetati na Maršu solidarnosti u Parizu

Pozivu francuskog predsednika Fransoa Olanda da učestvuju u velikoj antiterorističkoj protestnoj šetnji odazvali su se najviši funkcioneri Evropske unije i lideri evropskih zemalja. Maršu solidarnosti će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri Španije, Britanije, Turske i Italije, Marijano Rahoj, Dejvid Kameron, Ahmet Davutoglu i Mateo Renci, a šef ruske diplomatije Sergej Lavrov predvodiće delegaciju Rusije

  • 15

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i šef srpske diplomatije i predsedavajući OEBS-a Ivica Dačić učestvovaće sutra u Parizu u Maršu solidarnosti povodom terorističkog napada na satirični nedeljnik "Šarli Ebdo".

Narodna skupština Srbije je saopštila da će Gojković učestvovati u maršu koji se organizuje u Parizu kako bi se odala pošta žrtvama stradalim u terorističkom napadu i koji će krenuti sa Trga Republike. U maršu će učestvovati i ministar Dačić, kao predsedavajući OEBS-u, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Manifestaciji u Parizu prisustvovaće, takođe, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Pozivu francuskog predsednika Fransoa Olanda da učestvuju u velikoj antiterorističkoj protestnoj šetnji odazvali su se najviši funkcioneri Evropske unije i lideri evropskih zemalja. Maršu solidarnosti će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i premijeri Španije, Britanije, Turske i Italije, Marijano Rahoj, Dejvid Kameron, Ahmet Davutoglu i Mateo Renci, a šef ruske diplomatije Sergej Lavrov predvodiće delegaciju Rusije.

Protest podrške nastradalim novinarima "Šarlija Ebdoa". Foto: AP/Tanjug Protest podrške nastradalim novinarima "Šarlija Ebdoa". Foto: AP/Tanjug

Pored brojnih političkih lidera iz cele Evrope, pozivu francuskog predsednika da učestvuju u manifestaciji odazvali su se predsednici Evropske komisije Žan-Klod Junker, Evropskog saveta Donald Tusk i Evropskog parlamenta Martin Šulc, kao i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, najavljeno je iz Brisela.

Istog dana, u Parizu se održava i Međunarodna ministarska konferencija o suzbijanju terorizma na kojoj će učestvovati šefovi policija iz EU uz učesće predstavnika Sjedinjenih Američkih Država i evropskog komesara za unutrašnje poslove Dimitrisa Avramopulosa.

Oba skupa su organizovana posle terorističkih napada islamista u Francuskoj ove nedelje u kojima je život izgubilo 17 ljudi, uključujuci 12 u redakciji satiričnog magazina "Šarli Ebdo" u Parizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čemu sve ovo

    10. januar 2015 | 18:43

    Jesu setali francuzi kad su njihovi avioni prosipali bombe po nama sram ih bilo.cemu vrijeđanje i muhameda i isusa?postovanje mir tolerancija.

  • Su

    10. januar 2015 | 18:45

    Da li su oni marsirali kada su nam pobili novinare RTS-a?? ??

  • Pfff

    10. januar 2015 | 19:00

    Da trosice pare iz budzeta da setaju u parizu, a pola parizana nema blage veze gde je Srbija. Volimo se slihtati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA