VUČIĆ: Moja izjava je bila oštra, al pravična!

- Sve što sam govorio to mislim i nisam ja u afektu i naprečac reagovao nikada. Oni sami kažu da ih plaćaju, ali oni kažu jednu drugu formulaciju, 'mi ih plaćamo, ali ne utičemo na uređivanje'. Da sam ja to rekao, smejali biste mi se. Ja neću da se smejem, ja im verujem - naveo je premijer Srbije

  • 27

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da će i dalje sarađivati sa šefom Delegacije EU Majklom Davenportom jer je to njegova "obaveza" kao predsednika Vlade.

VUČIĆ I DEVENPORT: Ovo je važna godina za put Srbije ka EU! (FOTO)

- Imao sam redovan sastanak sa Davenportom, ovaj put na njegovu inicijativu, ali to nije naročito važno. Sastanak je bio korektan, usaglasili smo se da je 2015. ključna za Srbiju i njen napredak, ne samo za evropske integracije, već njenu regionalnu, političku i ekonomsku stabilnost -  kazao je Vučić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je kazao da je njegova izjava da Davenport i EU "daju pare novinarima Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da pišu protiv Vlade Srbije" bila oštra, ali pravedna i pravična.

- Sve što sam govorio to mislim i nisam ja u afektu i naprečac reagovao nikada. Oni sami kažu da ih plaćaju, ali oni kažu jednu drugu formulaciju, 'mi ih plaćamo, ali ne utičemo na uređivanje'. Da sam ja to rekao, smejali biste mi se. Ja neću da se smejem, ja im verujem - naveo je premijer.

Vučić je zahvalio Svetskoj banci, koja se izjasnila o postupku odabira firme za isušivanje Tamnave i navela da je on bio u skladu s propisima.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Rekao je da je njen stav bio "mnogo brutalniji" od njegovog.

O saopštenju Delegacije EU da nijedna zemlja ne može da postane članica Unije ukoliko nije u stanju da garantuje slobodu izražavanja, premijer je kazao da Srbija "garantuje i uvek će garantovati slobodu izražavanja, medijske slobode i kritike".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pjer karden

    14. januar 2015 | 11:20

    Svaka čast Vučiću, još jednom je pokazao da je odlučan i dosledan.

  • Mira

    14. januar 2015 | 10:53

    Ako se zalžeš za pravdu, moraš i da pobediš. Vučić je iz ovoga izašao još jači. O Devenportu, sve najboje ...

  • Viki

    14. januar 2015 | 15:46

    Vučić uvek govori istinu to što je ta istina za neke bila oštra to ne znači da oni trebaju da se osećaju povređeno jer onaj koji govori istinu ne misli zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA