Nikolić: Kina će prugom povezati Srbiju sa EU! (FOTO)

- Tom prugom će Kina povezati Srbiju sa Evropskom unijom - rekao je predsednik Srbije i dodao da je našoj zemlji saradnja sa kineskim prijateljima dragocena

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naglasio je u razgovoru sa Si Sianpingom, zamenikom direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine, da je projekat izgradnje pruge Beograd - Budimpešta od prvorazrednog značaja za Srbiju, Kinu i Mađarsku.

- Tom prugom će Kina povezati Srbiju sa Evropskom unijom - rekao je predsednik Nikolić i dodao da je našoj zemlji saradnja sa kineskim prijateljima dragocena, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je naglasio da je Kina dobrodošla da završi infrastrukturne projekte u Srbiji, da ulaže u proizvodnju i izrazio spremnost da se produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje i dalje uspešno nastavi u svim oblastima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Živimo u izuzetno teškom vremenu, sukobi ne jenjavaju, terorizam uzima maha. Primer posvećenosti miru i saradnji su naše dve zemlje koje dugi niz godina ostvaruju bilateralne odnose pune razumevanja i iskrenog prijateljstva - rekao je on.

Predsednik Nikolić je podvukao da svoje iskustvo dva naroda baštine iz istorije velikih naroda i zato ne pravimo greške koje neki drugi, nažalost, prave.

- Lično ću se založiti da projekat izgradnje pruge Beograd -Budimpešta, u delu do mađarske granice bude izgrađen u roku - podvukao je predsednik Republike Srbije i dodao da ukoliko nastane bilo kakav problem, on mora biti rešen u samom startu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Si Sianping zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine je zahvalio predsedniku na dobrodošlici i iskrenoj posvećenosti razvijanju prijateljstva dva naroda.

- Vi ste sa predsednikom Kine Si Ðinpingom potisali sporazum o produbljivanju strateške saradnje i to se visoko ceni - naglasio je zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine.

On je posebno istakao lično zalaganje i posvećenost predsednika Nikolića razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje i izrazio očekivanje da će se obim ekonomskih odnosa značajno povećati u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Cilj kineske strane je da radovi na projektu izgradnje pruge Beograd -Budimpešta počnu u 2015. godini, a da se projekat realizuje za dve godine, podvukao je Si.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    15. januar 2015 | 13:09

    Tako treba!Samo napred!

  • Mladen

    14. januar 2015 | 22:21

    Ovo je veoma vazan projekat za nasu zemlju,a samim tim pored nase zemlje takodje vazno za zemlje u regionu.

  • JIM

    14. januar 2015 | 16:10

    Ukoliko dobijemo tu prugu, bicemo do sada najblizi EU..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA