Srpski kralj odao počast svojim precima!

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević odali su danas pomen na Oplencu za pokoj duše članova kraljevske porodice, nakon kojeg su položili vence na grobove svojih predaka

  • 8

Njihova Kraljevska Visočanstva prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević boravili su danas u Topoli, i na Oplencu, gde su u Crkvi Svetog Đorđa prisustvovali pomenu koji je za pokoj duše blaženopočivših članova kraljevske porodice služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski G. Jovan.

Po završetku pomena Kraljevski par položio je cveće na grobove blaženopočivših članova svoje porodice u porodičnom mauzoleju Crkve Svetog Đorđa.

Njihova Kraljevska Visočanstva su deci okupljenoj ispred crkve podelila poklone i poželela im srećnu Novu godinu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nakon druženja i razgovora sa stanovnicima Topole, prestolonaslednik i princeza su u pratnji g-dina Dragana Živanovića, predsednika opštine Topola i g-đe Slobodanke Milivojević, direktorke Centra za socijalni rad opštine Topola posetili dve socijalno ugrožene porodice kojima su podelili skromnu pomoć. O obe porodice staraju se samohrane majke.

Prestolonaslednik i Princeza u dogovoru sa Centrom za socijalni rad opštine Topola nastaviće da pomažu socijalno ugrožena lica na području opštine Topola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    14. januar 2015 | 19:44

    Srbija je republika, prema tome ne postoji presto koji bi neko nasledio. Postoje samo pretendenti

  • Milur

    14. januar 2015 | 18:45

    Srbija nema kralja...

  • Maja

    14. januar 2015 | 18:22

    Jel' taj "srpski kralj" naucio imalo srpski za 24 godine otkako zivi na Dedinju? Eno EU izaslanik Davenport naucio srpski za sest meseci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA