KRALJEVSKI DOPRINOS LEČENJU DECE: Princeza Katarina klinici u Tiršovoj uručila respirator vredan 30.000 evra! (FOTO)

- Uspeli smo da odgovorimo na vašu hitnu molbu i doniramo jedan raspirator za intenzivnu negu dece i beba i 30 kompjutera za bolnicu. Nadam se da će vam ovaj aparat pomoći da sačuvate i spasete što više mladih života i da će vam računari omogučiti bolje uslove za rad - izjavila je princeza Katarina

  • 5

Princeza Katarina Karađorđević uručila je danas Univeržitetskoj dečijoj klinici specijalni respirator vredan više od 30 000 evra, kao i 30 računara koji su deo njene donacije toj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor klinike profesor dr Zoran Radojičić je rekao da je ovaj "kraljevski doprinos" izuzetno značajan za kliniku i da im oni skoro 20 godina pružaju intenzivnu pomoć i doniraju važne stvari za pacijente.

Princeža Katarina je izrazila zadovoljstvo što je klinici obezbeđena tako vredna donacija.

FOTO: royallfamily FOTO: royallfamily

- Uspeli smo da odgovorimo na vašu hitnu molbu i doniramo jedan raspirator za intenzivnu negu dece i beba i 30 kompjutera za bolnicu. Nadam se da će vam ovaj aparat pomoći da sačuvate i spasete što više mladih života i da će vam računari omogučiti bolje uslove za rad -  izjavila je princeza i poželela da opremu koriste dugo i uspešno.

Kako je navela, pomoć je obezbeđena zahvaljujući humanitarnim kancelarijima Lajflajn u Torontu i Čikagu koje rade pod njenim pokroviteljstvom.

FOTO: royallfamily FOTO: royallfamily

- Veoma sam ponosna na te humanitarne kancelarije jer smo zahvaljujući njima uspeli da obezbedimo ovu vrednu pomoć. Donacija je deo humanitarne pomoći koju moja Fondacija i ja pružamo klinici i srećna sam što naš predan rad daje ovako dobre rezultate - istakla je princeza.

Prema njenim rečima Fondacija će i u budućnosti nastaviti da pomaže kako tu tako i druge zdravstvene ustanove u Srbiji i Republici Srpskoj jer, kako kaže, naš narod zaslužuje negu i lečenje po najvišim svetskim standardima, a naši lekari najbolje uslove za rad.

Ovo je samo jedna u nizu donacija koja je planirana za ovu godinu, a kako je princeža najavila u februaru cne otputovati na prijem u Kaliforniju i Los Anđeles kako bi obezbedila dodatnu pomoć Univerzitetskoj dečijoj klinici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    16. januar 2015 | 11:09

    Princeza je divna zena .... .Kada bi svi davali kao ona .

  • Милица Вукчевић

    17. januar 2015 | 21:44

    Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина Карађорђевић је рођена Краљица срца. Браво за племенитост.

  • gabrijel

    16. januar 2015 | 11:50

    tako je samo tako nastavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA