MIONICA DOBIJA NOVU VLAST: Boban Janković šef opštine, demokrate i socijalisti u opoziciji!

U novoj vlasti izvesno je da će biti SNS i njihovi koalicioni partneri, sa kojima su zajedno izašli na decembarske izbore, ali moguće je i odbornici Jedinstvene Srbije, koji su na decembarskim izborima bili na zajedničkoj listi a SPS

  • 1

Mionica će novu vlast dobiti 22. januara. U novoj vlasti izvesno je da će biti SNS i njihovi koalicioni partneri, sa kojima su zajedno izašli na decembarske izbore, ali moguće je i odbornici Jedinstvene Srbije, koji su na decembarskim izborima bili na zajedničkoj listi a SPS. Ono što je još izvesno je da u novoj vlasti neće učestvovati demokrate, ali po svemu sudeći, ni socijalisti, koji odlaze u opoziciju.

Najvažnija mesta pripašće naprednjacima. Na čelu mioničke opštine biće Boban Janković (SNS), njegov zamenik će biti Milovan Lekić (SNS), dok će pomoćnica predsednika Opštine biti Ivana Kovačević (SNS). Na čelu mioničkog parlamenta biće Miroslav Đurić iz Nove Srbije.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Kandidat za predsednika mioničke opštine Boban Janković potvrdio je za Telegraf.rs da će konstitutivna sednica mioničkog parlamenta biti održana 22. januara.

Kako nezavnično saznajemo, nije postignut dogovor sa mioničkim socijalistima o ulasku u vlast, ali SNS još uvek pregovara sa JS, koja je na izbore izašla sa SPS, a u mioničkom parlamentu ima dva odbornika. Moguće je da će vladajuća većina od 39 odborničkih mesta imati 27 odbornika.

Foto: Promo Foto: Promo

SNS sa koalicionim partnerima NS, SPO, DSS i SDPS ima ukupno 25 odborničkih mesta.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA