Vučić: Priština bi da završi pitanje imovine pre dijaloga

- Mi smo spremni da razgovaramo i da idemo na dijalog. Za sada tom velikom lideru to izgleda nije prošlo, videćemo kako će biti u budućnosti. Mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo. Mi od dijaloga da bežimo nećemo - rekao je premijer Srbije i dodao da Priština želi da završi sve po pitanju imovine i pre nego što se ta tema otvori u Briselu

  • 14

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uspela da se izbori za korektno tumačenje međunarodne zajednice za kombinat "Trepča", a da Priština želi da završi sve po pitanju imovine i pre nego što se ta tema otvori u Briselu.

Vučić je komentarišući izjavu potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija da je kobinat "Trepča" kovosko blago i da o tome neće da se pregovara rekao da je on za razliku od njega (Tačija)spreman za razgovor i dijalog.

- Mi smo spremni da razgovaramo i da idemo na dijalog. Za sada tom velikom lideru to izgleda nije prošlo, videćemo kako će biti u budućnosti. Mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo. Mi od dijaloga da bežimo nećemo - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Na konstataciju da zvuči kao da je Srbija dobila podršku međunarodne zajednice, Vučić je rekao da jeste razgovarao sa predstavnicima Kvinte, ali da to nije bilo u smislu podrške međunarodne zajednice.

- Uspeli smo da se izborimo za nešto što je normalno.To nije pitanje podrške međunarodne zajednice, to je pitanje korektnog tumačenja situacije u kojoj smo se našli - istakao je.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodao je da pitanje imovine još nije otvoreno u Briselu, a da je Priština želela i pre toga da završi sve po tom pitanju.

- Ako završe bez naše saglasnosti skijalište u Brezovici, Trepču, Gazivode, izvinite šta nam ostaje...ako ti veliki lideri kažu da neće pregovarati onda se neće pojaviti u Briselu, a plašim se da će kako znaju i umeju da trče do Brisela - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada Pajic

    20. januar 2015 | 17:37

    Pristina je dosad sve provlacila na mala vrata, nadam se da ce konacno doci do otreznjenja evropskih zvanicnika, i uz liderstvo premijera ovo pitanje biti reseno u korist nase drzave. Rada Pajic

  • Gordana

    21. januar 2015 | 11:50

    Vucic se zalaze da sve bude u korist Srbije!Nadamo se da ce tako i biti!

  • davca

    21. januar 2015 | 08:58

    Zasto nije niko pre ove vlade postavio pitanje o podeli imovine republike srbije na kosovu, vec se napada jedna te ista vlast za to sramota, samo napred Vucicu i zelim uspeh u borbi za nasu imovinu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA