NOVI RUSKI ŠAMAR SRBIJI: Stavili smo tačku na Južni tok!

- Situacija sa Južnim tokom je potpuno jasna. Projekat je nažalost obustavljen, jer je, pre svega, bio na meti diskriminatorskog odnosa Evropske komisije - rekao je ruski ministar spoljnih poslova

  • 26

Situacija sa gasovodom Južni tok je potpuno jasna i taj projekat je obustavljen zbog diskriminatornog odnosa Evropske komisije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov i dodao da se Evropa sada preusmerila na projekat gasovoda Turski tok.

- Situacija sa Južnim tokom je potpuno jasna. Projekat je nažalost obustavljen, jer je, pre svega, bio na meti diskriminatorskog odnosa Evropske komisije - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi, a prenose ruski mediji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Lavrov je dodao da je Evropa trenutno zainteresovana za novi projekat gasovoda Turski tok, koji bi trebalo da poveća energetsku bezbednost Evrope zaobilazeći tranzitne zemlje.

- Trenutno predlažemo alternativni projekat, takozvani Turski tok, koji je već probudio interes Evrope i već su održani konkretni pregovori. Verujemo da će ovaj projekat biti završen i da će povećati energetsku bezbednost Evrope, štiteći je od problematičnih tranzitnih zemalja - zaključio je Lavrov, prenosi Tas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tonći Prlac

    21. januar 2015 | 16:10

    Nije ovo Ruski šamar. Ovaj šamar smo dobili od EU, pre par meseci......p.s. nisam od onih, koji se uzdaju u Rusiju, al' ovo je živa istina

  • sasa

    21. januar 2015 | 15:11

    To je njihovo pravo, kao sto je nase pravo da se zahvalimo Gaspromnjeftu i Jravcenku i ispratimo ih nazad u Rusiju.

  • срруцг

    21. januar 2015 | 15:22

    Ето нам сад ЕУ...уместо да смо се окренули Русији на време ми хоћемо ЕУ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA