ĐURIĆ OŠTRO PORUČIO TAČIJU I MUSTAFI: Ko gubi ima pravo da se ljuti!

- Mustafina i Tačijeva nervoza i veliki pritisak koji trpe pred domaćom javnošću govore o činjenici da je Srbija, zahvaljujući poltiici vlade, dobila ovu rundu u bici za Trepču - rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju u izjavi Tanjugu i dodao da "ko gubi ima pravo i da se ljuti"

  • 7

Besmisleni i neargumentovani napadi Ise Mustafe i Hašima Tačija na premijera Vučića najbolji dokaz da on uspešno brani srpske interese kada je reč o TrepčiTo je poručio  Marko Đurić.

- Njihova nervoza i veliki pritisak koji trpe pred domaćom javnošću govore o činjenici da je Srbija, zahvaljujući poltiici vlade, dobila ovu rundu u bici za Trepču - rekao je Đurić u izjavi Tanjugu i dodao da "ko gubi ima pravo i da se ljuti".

Istakao je da je istovremeno Vlada Srbije koncentrisana na hrabre ekonomske reforme koje premijer i ekonomski deo vlade sprovode već nekoliko meseci i koji narednih dana treba da budu valorizovani i kroz zaključivanje aranžmana sa MMF-om.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Đurić je dodao da tu vrstu zaštite interesa Srbije prepoznaju gotovo svi u svetu, kao i da će sa istom tom snagom Vlada Srbije nastaviti da brani nacionalni i državni interes kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Nećemo dozvoliti ni Tačiju ni Mustafi da otimaju našu imovinu, a istovremeno ćemo ostati posvećeni tome da sva otvorena pitanja rešavamo kroz dijalog - rekao je on.

Upitan kakav je plan vlade za Trepču, Đurić je rekao da će vlada stajati čvrsto iza ovog preduzeća.

- Nastavićemo da štitimo našu imovinu na način na koji je premijer vukao poteze prethodnih nekoliko dana, što je dovelo do sprečavanja konfiskacije Trepče - rekao je Đurić.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vlada će, kazao je, nastojati i da dođe do nekih većih ulaganja u taj kombinat.

Istakao je i da je Vlada Srbije spremna da sudbinu Trepče dogovara sa pokrajinskim vlastima za razliku od njih koji su, kako je rekao, izgleda samo spremni da svakoga dana šalju "nove strelice i stvaraju zadjevice" vezano za ovu važnu temu.

Mustafa je optužio danas premijera Vučića da "ekonomsku krizu koju ima u svojoj državi", preko pitanja Trepče, "pokušava da prebaci i na Kosovo", a kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je juče da je Trepča bogastvo Kosova i da se o njoj neće pregovarati sa Srbijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadezda

    21. januar 2015 | 17:18

    Necemo dozvoliti ni Taciju ni Mustafi da otimaju Srpsku imovinu!

  • Gazda. F

    21. januar 2015 | 18:53

    Da vidimo ko ce se se smejati zadnji.

  • seherljia

    22. januar 2015 | 12:59

    g.DJuricu nema sta da porucujes Tacia,sve sto je trazila Srbija on je potpisao,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA