VUČIĆ U DAVOSU SA PREMIJEROM KINE: Srbija IMA važno mesto u svetu! (FOTO)

- Ovo je prilika da razgovaramo i da dovedemo veliki broj investicija u našu zemlju - rekao je premijer Srbije

  • 3

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Švajcarskoj, gde učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Davosu. Pre zvaničnog otvaranja Foruma premijer Vučić sastao se sa premijerom Narodne Republike Kine Li Kećangom.

Dvojica premijera razgovarala su o svim važnim projektima o kojima je bilo reči tokom Beogradskog samita. Poseban akcenat stavljen je na izgradnju pruge Beograd – Budimpešta i precizno su dogovoreni svi rokovi za taj projekat.

Studija izvodljivosti biće završena do kraja aprila, idejni projekat do sredine juna, a izgradnja pruge počinje najkasnije krajem septembra.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Premijer Kećang obećao je srpskom kolegi da će kineske kompanije uz podršku srpskih i mađarskih kompanija izgraditi prugu za samo dve godine, što znači da će građani Srbije već u drugoj polovini 2017. godine za manje od tri sata stizati do glavnog grada Mađarske.

- Na Forumu učestvuju svi oni koji danas imaju odlučujuću ulogu u svetu. Ovo je prilika da razgovaramo i da dovedemo veliki broj investicija u našu zemlju. Razgovaraću sa više svetskih lidera, biznismena, predsednika međunarodnih ekonomskih organizacija, što pokazuje da Srbija ima važno mesto u svetu i koliko su poštovane naše hrabre reforme - istakao je Vučić.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

VUČIĆ STIGAO U DAVOS: Slede sastanci sa svetskim MOĆNICIMA i prezentacija Srbije! (FOTO)

Teme razgovora biće i evropski put Srbije, reforme, podrška Evropske unije, ekonomska saradnja, saradnja u oblasti infrastrukture, modernih tehnologija i drugih oblasti.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Najvažnije je da je Srbija zastupljena na forumu u Davosu - zaključio je premijer Srbije i istakao da je susret sa kineskim premijerom, koji je zvezda Svetskog ekonomskog foruma, velika čas‎t za Srbiju.

SVI SVETSKI MOĆNICI NA JEDNOM MESTU: Ovo su učesnici foruma u Davosu (FOTO)

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    21. januar 2015 | 19:28

    PRAVAC ISTOK

  • Lola

    21. januar 2015 | 20:50

    Vucicu,svaka cast!

  • davca

    22. januar 2015 | 23:09

    Siguran sam da Vučiću mnogi zavide na prisnosti koja se vidi u razgovorima sa Kećijangom. Trebalo bi da nam imponuje što je takov gigant kao što je Kina u nama vidi poslovnog partnera kopga poštuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA