Đurić: Srbija ne trguje Trepčom!

- Ne verujem u slučajnosti, pa tako ne verujem ni u to da je slučajna lažna tvrdnja da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka 'Trepče' u zamenu za nekakvu kompenzaciju - naveo je direktor vladine Kancelarije za KiM

  • 4

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u četvrtak da Srbija ne trguje imovinom od koje zavisi opstanak Srba na KiM oštro demantujući navode da će pitanje kombinata "Trepča" najverovatnije biti rešeno kompenzacijom.

- Ne verujem u slučajnosti, pa tako ne verujem ni u to da je slučajna lažna tvrdnja da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka 'Trepče' u zamenu za nekakvu kompenzaciju - naveo je Đurić u pisanoj izjavi povodom pisanja lista "Danas" da će spor Beograda i Prištine u vezi sa polaganjem prava na imovinu kombinata "Trepča" biti rešen najverovatnije kompenzacijom.

Foto: AP/Tanjug, Tanjug/Danilo Peternek Foto: AP/Tanjug, Tanjug/Danilo Peternek

Đurić je istakao da se Vlada Srbije "mukotrpno" i uspešno uprkos svim teškoćama bori da zaštiti ono što je naše.

List "Danas", pozivajući se na izvore iz vrha vlasti navodi da će Kosovo novcem, ili na neki drugi način, nadoknaditi navodni gubitak koji bi Srbija imala prelaskom "Trepče" u vlasništvo Kosova.

To bi istovremeno, ističu izvori, bilo prihvatljivo rešenje za srpske vlasti.

Foto: Tanjug / Boki Foto: Tanjug / Boki

- Tvrdnje anonimnih izvora 'Danasa' i ako su zaista date u Beogradu, a ne u Prištini, štete našoj poziciji u javnosti i doprinose konfuziji, u situaciji koja je suviše ozbiljna za amaterizam, površnost i spekulacije - ocenio je Djurić.

Kako ističe Đurić, "umesto lova u mutnom" po beogradskim i prištinskim kabinetima, neko bi trebalo da ode na sever Kosmeta, u tunele Crnca i Belog brda, kod 3.300 rudara koji svako jutro silaze u jamu "po hleb sa sedam kora za svoje porodice", pa da tamo njih pita čija je "Trepča" i šta misle o podmetnutoj ideji kompenzacije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    22. januar 2015 | 11:25

    Rece zaba. Odakle si samo ispao da mi je znati. Postavka ovakvih ,nazovi ljudi, mi samo olaksava odluku da pobegnem odavde sto pre!

  • Deks

    22. januar 2015 | 13:02

    Nije mi jasno kako ovakvi mogu da vode drzavu.ovaj nezna gde je busan

  • NikolaJ

    22. januar 2015 | 19:58

    Naravno da nema trgovine, ova je vlada odgovorna i to niko ne moze da ospori!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA