ŠIROKO: Srbija ima 20.617 funkcionera!

Prema Izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, to je uvećanje od čak pet puta u odnosu na 2010. godinu

  • 0

Uprkos svetskoj recesiji, državnom deficitu, visokoj stopi nezaposlenosti, veoma visokom kursu evra, država Srbija nema problema sa zaposlenima na položajima.

U prošloj godini Agencija za borbu protiv korupcije evidentirala je čak 20.617 funkcionera, piše u izveštaju ove agencije koji je direktorka te institucije Zorana Marković predala predsednici Skupštine Slavici Đukić Dejanović.

Prema Izveštaju o radu, to je uvećanje od čak pet puta u odnosu na 2010. godinu. Ovakav rast zabeležen je zbog izrađivanja i postavljanja registra funkcionera, u koji su oni dužni da se prijave. Po prvi put je objavljena i evidencija poklona koje su dobijali funkcioneri, pa je tako zabeleženo 485 darova koji su primili  državni službenici.

- Kao najčešći pokloni u prethodnoj godini prijavljivane su knjige, slike, fotografije, plakete, vina i druga alkoholna pića, staklene i keramičke vaze, činije, čaše, kao i razne figure. Najveći broj poklona bili su protokolarni pokloni - piše u Izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA