KOVAČEVIĆ OSNIVA SRPSKI OTADŽBINSKI FRONT: Stranka za one koji još čitaju Dučića i Šantića!

- Da bi se ponudila sasvim moguća i izvodljiva rešenja za sve probleme koji u Srbiji postoje, pristupilo se osnivanju političke organizacije koja će se zvati Srpski otadžbinski front - objasnio je poznati dramski pisac i dodao da je ova stranka namenjena onima koji još čitaju Dučića, Njegoša, Šantića

  • 11

Srpska politička scena od sutra će biti bogatija za još jednu partiju, pošto će u Beogradu biti formiran Srpski otadžbinski front, nekadašnjeg poslanika Demokratske stranke Srbije i poznatog dramskog pisca Siniše Kovačevića.

Kako je Kovačević najavio, Inicijalni sabor SOF temeljiće se na 18 načela, među kojima su resuverenizacija, definitivno odustajanje od pristupanja Evropskoj uniji, promena Ustava, poseban odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

- Da bi se ponudila sasvim moguća i izvodljiva rešenja za sve probleme koji u Srbiji postoje, pristupilo se osnivanju političke organizacije koja će se zvati Srpski otadzbinski front - objasnio je Kovačević Tanjugu razloge za osnivanje još jedne stranke u trenutku kada ih je na politickoj mapi ima više od sto.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Među njima je, naglasio je, i činjenica da u toku jedne godine 30.000 ljudi u Srbiji više umre nego što se rodi, a da tom podatku treba dodati i da isto toliko njih godišnje napusti zemlju, tražeći posao i hleb izvan njenih granica…

“- Onda je to zastrašujuća brojka od preko 60.000 izgubljenih duša, na ovaj ili onaj način... Dogodine nema Jagodine, za tri godine Novog Sada, za još tri....A onda, u istorijskom smislu, vrlo brzo, prazna, zašikarena, stara i ničija Srbija. Čija stoka - njegova planina, a o tome ne govori niko - ni vlast ni opozicija” - podvukao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, tome treba dodati potpuno promašeni i “obezljuđeni liberalni ekonomski koncept u kome sve treba dati strancima, zemlju, rude, fabrike, vodu, ljude i bezglavo i nepromišljeno srljanje u velikogermanski concept Nove Evrope, koje se i pored novih uslova i novih uvreda nastavlja nesmanjenim entuzijazmom”.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Srpski otadžbinski front namenjen je, podvukao je, onima koji još uvek “čitaju Dučića i Đuru Jakšića, Šantića i Njegoša, onima koji iskreno vole otadžbinu, koji u nju mogu da se zakunu bez osećanja nelagode i stida, koji sa ponosom pripadaju srpskom narodu i koji ga vole svom snagom neophodne iracionalne rodoljubne posvecenosti, svesni svih njegovih vrlina, ali i mana”.

Među osnovnim postulatima su i ekonomski i demografski oporavak zemlje, ukidanje autonomije Vojvodine, formiranje penzionog fonda i izdvajanje penzija iz budžeta, regionalizacija Srbije, ponovno uvođenje redovnog služenja vojnog roka, reforma prosvetnog sistema, pravosuđa, izgradnja novog kulutrnog modela, aktivan odnos prema dijaspori, revitalizacija sporta, zabrana prodaje obradive zemlje strancima

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    23. januar 2015 | 19:21

    AKO SI PATRIOTSKI ORJENTISAN PODRŽAVAM. PRAVOSLAVNO. SLAVJANSKI BEZ PRIMESA ŽABOKREČINE SA ZAPADA.

  • samoJA

    23. januar 2015 | 12:49

    Ocigledno je da smo mi mnogo bogata zemlja kada se svi guraju u politiku i otvaraju nove stranke. Propalitet od drzave. Ja mislim da bi nama jedino neko kao Hitler mogao pomoci i zavesti red. Postali smo zemlja lopova, politicara, starleta, pevaljki itd.

  • Љиљана

    24. januar 2015 | 07:36

    Патриоте - уједините се! Хришћански и без западног утицаја! Браво и само тако ћу бити поборник исте.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA