BEZ KRALJA NE VALJA: Udruženje "Kraljevina Srbija" ŽIVI za povratak MONARHIJE! (FOTO)

Udruženje Kraljevina Srbija je najveće monarhističko Udruženje u Srbiji, i broji preko 18.000 članova raspoređenih u preko 70 odbora širom zemlje

  • 62

Udruženje Kraljevina Srbija koje radi pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II obeležilo je večeras petogodišnjicu postojanja.

Svečanom prijemu u Vlajkovićevoj 4, u prostorijama Udruženja pored Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, prisustvovali su i članovi Savetodavnih tela Krune Kraljevskog doma Karađorđević, crkveni velikodostojnici, predstavnici diplomatskog kora, kao i veliki broj predstavnika kulturnog i javnog života Srbije.

Foto: Promo Foto: Promo

Svečani program otvoren je intoniranjem originalne verzije himne „Bože pravde" u interpretaciji g-dina Aleksandra Pantelića, operskog pevača, a zatim je prikazan film o aktivnostima i radu Udruženja Kraljevina Srbija u proteklih pet godina. Zvanicama su se u okviru svečanog dela programa obratili Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar, koji je pokrovitelj ovog monarhističkog Udruženja, g-din Dragomir Acović, predsedavajuće Savetodavnih tela Krune i g-din Mario Majstorović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija.

Foto: Promo Foto: Promo

Prestolonaslednik Aleksandar je u svom obraćanju poželeo članovima Udruženja da ostanu složni i ujedinjeni, i da istraju u svojim naporima da pokrenu i unaprede ideju monarhije u Srbiji.

- Koristim priliku da pozovem sve ljude zainteresovane za ideju monarhije, da se pridruže Udruženju Kraljevina Srbija i pomognu njegov dalji rad - istakao je Prestolonaslednik.

Foto: Promo Foto: Promo

Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g-din Mario Majstorović, izjavio je da članovi ovog Udruženja nisu ni sanjali da jedna mala grupa studenata može učiniti budućnost u Kraljevini Srbiji izvesnijom, ali su verovali i još uvek veruju u svoj cilj i svoj put.

- Taj put se pokazao veoma teškim, sa brojnim preprekama, ali ono što smo naučili jeste da ne koristimo zaobilaznice. Potpuno sigurni u ispravnost svojih uverenja, koristeći moderan pristup i način rada, mi nastavljamo napred bez obzira šta stoji pred nama - izjavio je Majstorović.

Foto: Promo Foto: Promo

Udruženje Kraljevina Srbija je najveće monarhističko Udruženje u Srbiji, i broji preko 18.000 članova raspoređenih u preko 70 odbora širom zemlje. Udruženje je osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da im se pridruži.

Foto: Promo Foto: Promo

Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije – Udruženja Kraljevina Srbija. Od osnivanja do danas, ovo Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim porastom broja članova.

Više o aktivnostima samog Udruženja možete saznati putem web sajta: www.kraljevinasrbija.com

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEČLIJA

    25. januar 2015 | 14:32

    Da,a ko je Kralj,ovaj,ciji su preci pokrali Srbiju,i koji su je napustili u najtezim danima,ma ajte molim vas,ja ovoga ne bih pustio,ni da prikviri u Srbiju,njegova porodica je,najveci izdajnik Srbije,i srpskog naroda.

  • jelena

    25. januar 2015 | 14:01

    Pa da mi se kralj obraca na engleskom?

  • 123

    25. januar 2015 | 14:47

    Srbija kraljevina = N I K A D A ! ! !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA