EVROPA UDARILA ŠAMARČINU KOSOVU: Evo šta je EU ZAMERILA Prištini!

Pod motom "platite 30 evra i dobićete zauzvrat 500 evra" autobuski prevoznici sa Kosova trenutno vode kampanju preko oglasa za putovanja u Austriju. Oni tim pozivaju građane Kosova da putuju u Austriju i podnesu zahtev za dobijanje azila

  • 25

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner namerava tokom predstojeće turneje na Balkanu, da posebno na Kosovu, ozbiljno razgovara o problemu azilanata, najavljuje bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Pod motom "platite 30 evra i dobićete zauzvrat 500 evra" autobuski prevoznici sa Kosova trenutno vode kampanju preko oglasa za putovanja u Austriju. Oni tim pozivaju građane Kosova da putuju u Austriju i podnesu zahtev za dobijanje azila.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Naime, ukoliko jedan podnosilac molbe, koja je odbijena, dobrovoljno napusti Austriju ima pravo na "startnu pomoć". Međutim, ne radi se o "reklamiranih" 500 evra, već svega 50 evra.

Prošle godine je 1.901 osoba sa Kosova podnela zahtev za dobijanje azila, a ove godine već 535, i to i pored činjenice što su šanse da dobiju status azilanta gotovo nepostojeće.

Kosovo je među prvih pet zemalja porekla podnosilaca molbi za dobijanje azila u Austriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    26. januar 2015 | 10:33

    Svi ce vam doci tamo, sami ste ih zeleli.

  • Neko

    26. januar 2015 | 10:24

    Dajte im azil to je jedini nacin da ih se rjesimo pa neka onda u srcu Evrope prave male Albanije

  • Ђоле

    26. januar 2015 | 10:20

    Треба ударити и други шамар,због равнотеже.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA