Stefanović: Rasprava da li su Kobre ili policija sigurniji, ugrožava bezbednost!

Ministar unutrašnjih poslova je objasnio da je sa načelnicima policijskih uprava imao više sastanaka, da će se radna verzija zakona o policiji naći u detaljnoj javnoj raspravi. On je, takođe, dodao da su uhapšeni razni predstavnici političkih stranaka i da niko nema protekcije pred zakonom

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se radi na novom zakonu o policiji i da će taj posao verovatno biti završen do kraja januara.

Stefanović je objasnio da je o tome sa načelnicima policijskih uprava imao više sastanaka, da će se radna verzija naći u detaljnoj javnoj raspravi i da će se tek nakon toga uputiti Evropskoj komisiji kao radna verzija.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Upitan i da li će i kakva će rešenja biti za policijske činove, Stefanović je rekao da smatra da bi trebalo da ti činovi budu demilitarizovani, odnosno da nema vojnih činova, osim u slučaju specijalnih jedinica, "što je normalno po prirodni njihovog posla".

On je na konferenciji za novinare, odgovorajaći na pitanja kako komentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da po pitanju njegovog obezbeđenja više veruje "Kobrama", Stafanović je rekao da je premijer bio ministar odbrane i da je sve to logično, jer je kao ministar upoznao te ljude.

Kako je dodao ne smatra da treba o tome da se uopšte bilo šta dalje elaborira u javnosti, jer to na neki način ugrožava njegovu bezbednost.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"UHAPŠENI PREDSTAVNICI RAZNIH POLITIČKIH OPCIJA"

Policija je u nastavku akcije na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila više osoba koje su pripadale raznim političkim opcijama - Srpskoj naprednoj stranci, Demokratskoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, na konferenciji za novinare u Vladi, rekao da su on i premijer Aleksandar Vučić na početku mandata obećali da će svi građani biti isti pred zakonom i da neće biti povlašćenih.

On je rekao da je uhapšen član Glavnog odbora SNS-a Vladan Milošević, koji je ujedno i generalni direktor javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici" i još jedna osoba iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Prema njegovim rečima, uhapšeni su prilikom primopredaje obeleženih novčanica, a naneli su štetu tom preduzeću od 1.6 miliona dinara.

Stefanović je rekao da je uhapšen i član Predsedništa DS-a Milivoje Vrebalov koji je i bivši predsednik opštine Bečej.

Prema njegovim rečima, u istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim delima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra.

Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i zloupotreba položaja odgovornbog lica.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema Stefanovićevim rečima, Milojević je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara.

Stefanović je rekao i da je jutros u Nišu uhapšen bivši direktor preduzeća "Jugoistok" i predsednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Stefanović je dodao da je u tom slučaju uhapseno još pet osoba iz Niša, a da će još dva lica biti obuhvaćena krivičnom prijavom zbog sumnje da su omogućili privatnom preduzeća iz Niša da stekne protivpravnu imovinsku korist od 30 miliona dinara.

- Kao što smo premijar Vučić i ja više puta upozoravali sve građane da se ne bave kriminalom da policija neće imati bilo kakvu vrstu tolerancije i da nećemo dopuštati da se korpucija širi državom i sistemom neki ljudi u to nisu verovali - rekao je Stefanović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao da današnje aktivosti i "jake aktivnosti MUP koje će naravno biti nastavljene pokazuju da država neće imati toleranciju prema kriminalu i korupciji"

- Svi na bilo kom mestu da se nalazili i bilo kakvu funkciju obavljali će odgovarati ako prekrše zakon - naglasio je ministar unutrasnjih poslova.

Stefanović je potvrdio pisanja medija da je uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đaša

    27. januar 2015 | 12:02

    Normalno da više veruje ljudima iz vojske, tamo ima njih sa završenom Akademijom, škovani ljudi... Ako gledate Žandarmeriju, prošlog komandira, Bracić valhda, iz Niša, sve vam je onda jasno kakvi su ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA