STEFANOVIĆ S GRAĐANIMA O BEZBEDNOSTI: Policajci NE SMEJU da idu ruku pod ruku sa KRIMINALCIMA! (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova je ukazao na činjenicu da nam ne treba samo puko povećavanje broja policajaca, već da nam trebaju kvalitetni policajci koji su spremni da uđu u koštac sa svim izazovima koje rad sa građanima u lokalnoj sredini zahteva

  • 2

Na zahtev velikog broja građana naselja Borča, Gradski odbor Srpske napredne stranke Beograd organizovao je tribinu pod nazivom ”Bezbednost građana. Sala je bila mala da prihvati sve građane koji su došli da otvoreno razgovaraju o problemima u svom naselju sa Nebojšom Stefanovićem, potpredsednikom Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednikom Gradskog odbora Beograd.

Na tribini svoje učešće uzeli su i poverenik Saveta za saobraćaj Gradskog odbora Beograd, Dušan Rafailović i član Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Palilula Borko Milosavljević.

Predsednik Gradskog odbora Beograd istakao je da sadašnja vlast hoće da razgovara sa ljudima i da su njegova vrata otvorena za sve građane. Stefanović je ukazao na činjenicu da je u Borči visok stepen rešenih slučajeva (oko 38%) u prethodnoj godini.

Foto: Promo Foto: Promo

- Bilo je i objektivnih problema, nedovoljan broj policijskih službenika, doseljavanje velikog broja ljudi, stvarala su se nova naselja i policijska ispostava sa sedamdesetak službenika više nije ni blizu dovoljna - objasnio je Stefanović.

Stefanović je ukazao na činjenicu da nam ne treba samo puko povećavanje broja policajaca, već da nam trebaju kvalitetni policajci koji su spremni da uđu u koštac sa svim izazovima koje rad sa građanima u lokalnoj sredini zahteva.

 Foto: Promo Foto: Promo

Neophodno je i sprovesti adekvatne obuke ali i osnažiti policajce kako oni ”ne bi išli ruku pod ruku sa kriminalcima na očigled građana“. Kroz jačanje i podizanje kapaciteta Odseka unutrašnje kontrole policije stvorićemo snažan instrument koji će kontrolisati sve policijske službenike, bilo one na ulici bilo na šalteru. Svi građani su isti i nema povlašćenih ma koju funkciju obavljali i ma iz koje stranke dolazili.

Foto: Promo Foto: Promo

Dušan Rafailović je podvukao da je u proteklom periodu dosta rađeno na povećanju bezbednosti na Zrenjaninskom putu. Borko Milosavljević je upoznao građane sa zatečenim stanjem u Gradu, kao i sa planovima za 2015. godinu.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Kosorić

    29. januar 2015 | 12:10

    Ko je bio na ovoj Tribini mogao se upoznati sa bezbednosnom situaciom u Beogradu sa posebnim osvrtom na naselja na levoj obali Palilule.Za ovakav gest ministar Stefanović zaslužuje sve pohvale.

  • Miro Đokić

    29. januar 2015 | 12:07

    Moram napomenuti da dugi niz godina živim u Borči i ovo je prvi pot da neki ministar poseti ovo naselje ne levoj obali Dunava.Do sada su nas uglavnom neki sitni političari posećivali u predizbornoj kampanji , izovbećavali nam kule igradove i posle toga se izgube u vidu magle do sledećih isbora. Ovom prilikom ministar policije je upoznao građane leve obale dunava o bezbednosnoj situaciji u Beogradu kao i u naseljima na opštini Palilula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA