Karađorđevići uručili veliku pomoć bolnici i deci u Kraljevu!

Prestolonaslednik i princeza Karađorđević su se po dolasku u Kraljevo sastali sa gradonačelnikom ovog grada sa kojim su razgovarali o potrebama i problemima grada. Takođe, oni su uručili veliku donaciju kraljevačkoj bolnici i školi

  • 10

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su danas Kraljevo. Pre samog dolaska u Kraljevo, gde je ispred zgrade opštine Prestolonaslednika i Princezu pored gradonačelnika g-dina Tomislava Ilića dočekao i veliki broj članova Udruženja Kraljevina Srbija i građana Kraljeva, Kraljevski par posetio je i Novo Selo kod Vrnjačke Banje, gde su obišli vrtić „Princeza Katarina” čiju je izgradnju finansirala dr Nada Milosavljević, lekar iz Sjedinjenih Američkih Država poreklom iz Vrnjačke Banje u saradnji sa humanitarnom Fondacijom Princeze Katarine.

Prestolonaslednik i Princeza su se po dolasku u Kraljevo sastali sa gradonačelnikom Kraljeva g-dinom Tomislavom Ilićem sa kojim su razgovarali o potrebama i problemima grada. Nakon toga Prestolonaslednik se sastao sa direktorima javnih preduzeća i predstavio im načine kako može da im pomogne u pronalaženju novih investitora. Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar se obratio odbornicima Skupštine opštine Kraljevo. Prestolonaslednik Aleksandar i g-din Tomislav Ilić održali su konferenciju za medije.

Foto: Promo Foto: Promo

Obraćajući se predstavnicima medija, Prestolonaslednik Aleksandar je istakao:

- Mojoj supruzi i meni veliko je zadovoljstvo što smo danas ponovo ovde sa vama, u gradu koji je dobio ime u čast proglašenja Srbije za Kraljevinu. Na sastanku sa predstavnicima gradske uprave razgovarali smo o ekonomskoj situaciji. Ona je danas teška u celoj zemlji. Potrebno je učiniti mnogo više da se privuku strani investitori, jer to znači i otvaranje novih radnih mesta. Moja porodica i ja uvek smo spremni da u tome pomognemo. Zahvaljujući Fondaciji moje supruge, danas smo Kraljevu doneli i humanitarnu pomoć, donacije zdravstvenom centru “Studenica”, Dečijem “S.O.S” selu, i cpecijalnoj školi „Ivo Lola Ribar”. Ako svi budemo pomagali jedni drugima i radili zajedno, siguran sam da ćemo ostvariti bolju budućnost za našu decu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prilikom obilaska Zdravstvenog centra „Studenica” Prestolonaslednik i Princeza razgovarali su sa direktorom bolnice Dr Zoranom Mrvićem koji ih je uputio u stanje ovog Zdravstvenog centra. Princeza Katarina je tom prilikom bolnici uručila donaciju koja je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj kancelariji Lajflajn Čikago koja funkcioniše pod pokroviteljstvom Princeze Katarine. Donacija se sastoji od 220 dušeka, jastuka, posteljine i medicinskih paketa.

- Danas smo se okupili u Kraljevu da uručimo ovu vrednu donaciju koju smo prikupili zahvaljujući našim prijateljima iz Lajflajn humanitarne organizacije. Želim d aim se zahvalim na humanosti i dobroj volji koju godinama pokazuju pomažući našem narodu. Sigurna sam da će ova vredna pomoć doprineti boljem lečenju građana Kraljeva i olakšati rad lekarima i sestrama i drugom osoblju – istakla je Princeza Katarina.

Prestolonaslednik i Princeza su pored Zdravstvenog centra „Studenica“ posetili školu za specijalno obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ i Dečije „S.O.S“ selo.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Školi za specijalno obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ Kraljevski par poklonio je interaktivnu tablu, koja je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Njujork, koja se nalazi pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

- Moj suprug i ja smo danas došli u Vašu školu da vam uručimo ovaj vredan poklon koji smo kupili zahvaljujući našim prijateljima iz Lajflajn Njujork humanitarne organizacije. Svi mi smo im zahvalni na humanosti i dobroj volji koju pokazuju pomažući našem narodu – istakla je Princeza Katarina.

Kraljevski par posetio je i Dečije „S.O.S“ selo gde su mališanima podelili poklone u vidu školskog pribora, školskih rančeva, garderobe, sredstava za higijenu i slatkiša. Obišavši prostorije ove ustanove, Kraljevski par je najavio nastavak kontinuirane pomoći Dečijem „S.O.S“ selu u Kraljevu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    29. januar 2015 | 17:47

    Za one koji neznaju,Kraljevina Srbija je osnovana - 1882 god, u vreme vladavine - Kralja Milana Obrenovica... (Za naivne ,sve ovo ,se desava ,po ko zna koji put, u istoriji, po scenariju - Engleza.Ukoliko to nekog interesuje, nastavak - sledi.)...

  • sasa

    31. januar 2015 | 15:25

    Hvala za sve sto cinite za dobro ovog naroda. Ziveo Kralj?!!! Zivela Kraljevina Srbija!!!

  • Branislav Dimitrijević

    17. maj 2015 | 16:33

    Pomažu parama koje su odnete iz ove zemlje 1941. To treba najuriti nazad u London!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA