Dačić: Napad na Dikovića ima za cilj slabljenje Vojske i države!

- Ovi napadi imaju za cilj slabljenje Vojske Srbije i države, ali su upereni i protiv regionalne stabilnosti - izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je politička stabilnost jedan od osnovnih uslova napretka Srbije te da je svako rušenje ugleda i kredibiliteta Vojske Srbije upereno protiv prosperiteta zemlje.

Kampanja protiv Vojske Srbije neće poljuljati poverenje građana u nju! (FOTO)

VUČIĆ: Vodi se kampanja protiv Vojske Srbije!

- Ovi napadi imaju za cilj slabljenje Vojske Srbije i države, ali su upereni i protiv regionalne stabilnosti - izjavio je Dačić, saopšteno je Ministarstva spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, stalno ponavljanje nikada dokazaninih optužbi protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića nanosi veliku štetu Vojsci i državi.

- Uvek sam smatrao da nema jake Srbije bez jake, ugledne i poštovane vojske. Vojska Srbije je jedan od stubova stabilnosti Srbije, ali i važan činilac regionalnog mira i stabilnosti - dodao je Dačić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Fond za humanitarnu pravo u četvrtak je ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je general Diković odgovoran za ratne zločine na KiM, što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao "nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane."

Direktorka FHP Sandra Orlović je, predstavljajući dosije "Rudnica" o ratnim zločinima nad kosovskim Albancima, rekla da su u Dosijeu navedeni dokazi koji "ukazuju na odgovornost ili ulogu pripadnika 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, čiji je komandant tada bio Diković".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • car

    30. januar 2015 | 13:04

    Ko vodi tu kampanju imena ako moze, jel postoji zatvor za takve individue ili svaki zapadni spijun moze da "vodi kampanje" kad mu se digne

  • Dragan

    30. januar 2015 | 13:29

    Red bi bio da se posle ovog napada pojuri banda placenicka...

  • GradjaninX

    30. januar 2015 | 13:53

    Pa perjanica je 'zastitnik gradjana'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA