OBOGATILO SE SRPSKO POLITIČKO NEBO: Srbija dobila 101. stranku. Evo i koju!

Srpska narodna partija, čiji je osnivač bivši funkcioner DSS-a, upisana je kao 101. stranka u Registar političkih stranaka Srbije

  • 43

Srpska narodna partija (SNP) upisana je kao 101. stranka u Registar političkih stranka Srbije, objavljeno je u "Službenom glasniku". Rešenje o upisu stranke, čiji je osnivač bivši funkcioner Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović, u Registar donelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave 20. januara ove godine.

SNP je 4. decembra prošle godine održala osnivačku skupštinu, na kojoj je Popović izabran za vršioca dužnosti predsednika stranke. On će tu funkciju obavljati do izborne skupštine koja bi trebalo da bude održana na proleće.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ta partija se u svom programu definiše kao politička stranka desnog centra. Evroskeptična je i, kako se navodi, "zalaže se za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku, koja se zasniva na poštovanju nacionalnih, demokratskih načela i rodoljublja".

Popović je krajem marta 2014. godine podneo ostavku na mesto potpredsednika DSS-a zbog loših rezultata koje je stranka ostvarila na izborima 16. marta, a potom je i napustio DSS.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brane

    2. februar 2015 | 13:46

    Mislim da se stvarno obogatilo, jer koliko sam pratio, politika koju zasniva Popoviceva stranka je realna i konkretna politika.

  • Mirjana

    2. februar 2015 | 15:01

    Podrška za svakog ko se osmeli da nije u SNS i onome ko planira da bude opozicija Vučiću!

  • neda

    2. februar 2015 | 13:46

    Pa mora covek da napravi stranku, kad ove ostale nas unazadise....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA