Tadić: Srbija i Hrvatska da se izvine za zločine!

- Ne žalim što je presuda ovakva, za razliku od drugih političara, mislim da taj ambijent, koji je stvoren reakcijama posle presuda nije dobar ni u Srbiji ni u Hrvatskoj, jer vidim određeni žal što druga strana nije osuđena - istakao je lider Socijaldemokratske stranke

  • 28

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je presuda Međunarodnog suda pravde dobra osnova za "cementiranje mira" u regionu i pozvao predsednike Srbije i Hrvatske da se izvine za učinjene zločine.

- Mislim da posle presude Međunarodog suda pravde, sadašnji predsednici Srbije i Hrvatske, Tomislav Nikolić i Kolinda Grabar Kitarović, treba da upute reči izvinjenja jedni drugima, ako sam ja to uradio i kada nije postojala presuda, a učinio sam to jer je bilo ratnih zločina, sada oni imaju pravni osnov da nastave politiku pomirenja - rekao je Tadić za Agenciju Beta.

On je istakao i da mu nije žao što je pred Međunarodnim sudom pravde pokrenuo incijativu da se povuku tužbe, ali da misli da je jako loše što pojedini političari žale zbog ovakve odluke.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ne žalim što je presuda ovakva, za razliku od drugih političara, mislim da taj ambijent, koji je stvoren reakcijama posle presuda nije dobar ni u Srbiji ni u Hrvatskoj, jer vidim određeni žal što druga strana nije osuđena - istakao je on.

Bivši predsednik Srbije je poručio da je danas objavljena presuda prilika za bolju budućnost, jer sada treba konstatovati da su utvrđeni zločini, da treba osuditi one koje su za njih odgovorni, nastaviti potragu za nestalima i "umiriti" porodice žrtava.

Dodao je da ako nema politike mira, nema ni razvoja, koji je neophodan zbog budućnosti građana Srbije i Hrvatske.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vv

    3. februar 2015 | 17:16

    Evo ga ovaj, samo bi se izvinjavao

  • Sale

    3. februar 2015 | 17:14

    Ja mislim da nema potrebe, ti si se naizvinjavao za buduca pokolenja.

  • Ђоко Антић

    3. februar 2015 | 17:23

    Ало бре Тадићу,шта причаш ти? Какво извињење? Па шта ако си се ти извињавао! Нису сви као ти! Ко се нама извинио? Уосталом шта ме брига за њихово извињење,када су ми побили породицу. Далеко им лепа кућа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA