SKORO PA DŽABE: Vlada Srbije prodaje 1.583 automobila!

Vlada Srbije je precizirala da će biti prodato 241 vozilo više i srednje kategorije starosti manje od sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina

  • 28

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da, putem javnog oglasa, proda 1.583 putnička vozila koja su u svojini Republike Srbije.

Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, saopstila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

ŠTEDNJA SE NASTAVLJA: Vučić prodaje 1.500 službenih automobila!

Precizirano je da će biti prodato 241 vozilo više i srednje kategorije starosti manje od sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Računa se da će značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.

Ova odluka doneta je u cilju sprovođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.

Vlada je uputila zahtev svim javnim preduzećima u Srbiji da primene ovakve mere uštede i da spisak službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Ranije je najavljeno da će se službena vozila prodavati po više nego povoljnim cenama, te će građani moći da ih priušte.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • audi

    5. februar 2015 | 18:10

    Prodaju matora kola da bi mogli da kupe nova

  • audi-a7

    5. februar 2015 | 17:39

    Kupujem neki audi a8 do 5000€

  • &

    5. februar 2015 | 18:16

    Kada ce biti ta aukcija?A i sta,opet ce doci oni koji ce da pokupuju 20 automobila za po nekoliko hiljada a prodavati ih posle za desetine hiljade €.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA