Srbija SPREMILA ODGOVOR na otimanje njene imovine na Kosovu!

- Pitanje imovine ne može da bude rešeno unilateralnim stavom nekog pojedinca. Srbija ima način da odgovori na takve pokušaje - kazao je ministar privrede Srbije

  • 7

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je da Vlada Srbije neće dozvoliti Vladi Kosova da ni jednim aktom naruši princip vlasništva nad imovinom.

- Pitanje imovine ne može da bude rešeno unilateralnim stavom nekog pojedinca. Srbija ima način da odgovori na takve pokušaje - kazao je Sertić novinarima u Vladi Srbije.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Po njegovim rečima, razgovor je osnova svih odnosa između Beograda i Prištine, a o pitanju imovine preduzeća na Kosovu razgovaraće se čim bude bilo moguće.

- Ako želimo da budemo deo progresivnog sveta i poštujemo međunarodne principe onda je vlasništvo i pitanje imovine jedno od temeljnih pitanja - kazao je Sertić.

Od je dodao da je Brisel mesto gde treba da se razgovara o imovini svih preduzeća na Kosovu, među kojima je i kombinat "Trepča".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mara

    9. februar 2015 | 13:16

    Stav jednog pojedinca ne sme i ne može da bude ključni pri rešavanju ovakvih problema.

  • Zoran Urosevic

    9. februar 2015 | 15:10

    Trenutna desavanja i nestabilnost Kosova rezultat su nasilnog otimanja teritorije od Srbije, pojedinci su vec poceli da otvaraju oci i realno sagledavaju cinjenice kao sto je slucaj sa austrijskim politicarem, sve ce takvih vise biti.

  • Denisa

    9. februar 2015 | 20:16

    Bez obzira da li celnici na Kosovu imaju neciju podrsku, Srbija mora biti spremna. Ni u jednom trenutku ne sme da se dovede u pitanje imovina Kosova odnosno Srbije. Trenutno je vazno obezbediti stabilnost zbog ljudi koji su tamo i nista vise, Srbija treba da se zalaze za mir svakog dela svoje teritorije, pa tako i ovog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA