HIT ISTRAŽIVANJE: Evo koji srpski ministar najviše VOLI da se SNIMA!

Kako je pokazalo istraživanje među najkomunikativnijim političarima našli su se Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić i Aleksandar Vulin, a događaj koji je obeležio prošlu godinu je vojna parada "Korak pobednika"

  • 1

Najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u 2014. godini bili su ministri Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić i Bratislav Gašić, kao i ombudsman Saša Janković i poverenik za informacije Rodoljub Šabić, rezultat je danas predstavljenog istraživanja agencije Pragma "Novinar - Vaš prijatelj".

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, prema mišljenju ispitanih novinara, izdvojio se među javnim ličnostima koje su tokom prošle godine, na kvalitetan način, promenile imidž u odnosu na prethodni period.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Među državnim i političkim institucijama najbolje odnose sa medijima imali su Privredna komora Srbije, Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja, Savet za borbu protiv korupcije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Narodna banka Srbije, a od javnih preduzeća EPS.

U kategoriji profitnih (privrednih) organizacija najbolje su komunicirali s medijima "MK Mountain resort" i Exit, navodi se u istraživanju, a saopštila je agencija "Pragma".

Među neprofitnim organizacijama, ispitani novinari su izdvojili "Transparentnost Srbija", Turističku organizaciju Srbije, Narodni muzej, Kraljevski dom Karađorđević, NVO Nurdor i Yucom.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

U kategoriji predstavnika privrednih i neprivrednih organizacija, u komunikaciji s medijima, najviše su se istakli Dragoljub Ðorđević iz Advokatske komore Srbije, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i Nemanja Nenadić iz "Transparentnosti".

Organizovani događaj koji je, prema mišljenju novinara, obeležio prošlu godinu u Srbiji je Vojna parada "Korak pobednika", održana povodom 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Inače, reč je o tradicionalnom, četrnaestom po redu, istraživanju stavova novinara srpskih medija "Novinar - Vaš prijatelj" o kvalitetu odnosa s medijima i novinarima organizacija i javnih ličnosti u Srbiji.

Istraživanje je sprovela PR agencija "Pragma" tokom decembra prošle i januara ove godine, a učestvovalo je 300 novinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA