Kirbi: Sporazum pokazuje posvećenost Vlade Srbije (FOTO)

- Veoma sam zadovoljan što je sporazum postignut, kako se čini, u ranim jutarnjim časovima. Meni to govori o posvećenosti Vlade Srbije i prištinske vlade - rekao je ambasador SAD u Beogradu

  • 10

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi ocenio je danas da parafiranje sporazuma o pravosuđu u Briselu pokazuje posvećenost Vlade Srbije normalizaciji odnosa s Prištinom i izrazio mišljenje da bi to moglo da pomogne otvaranju Poglavlja 35 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU.

- Veoma sam zadovoljan što je sporazum postignut, kako se čini, u ranim jutarnjim časovima. Meni to govori o posvećenosti Vlade Srbije i prištinske vlade - rekao je Kirbi Tanjugu na marginama Beogradskih dijaloga.

Američki diplomata je napomenuo da jučerašnji razgovori u Briselu svedoče i posvećenosti nove visoke predstavnice EU Federike Mogerini da pomogne u procesu dijaloga.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Drago mi je zbog postignutog rezultata i uveren sam da to pokazuje posvećenost EU da pomogne u daljem procesu - rekao je Kirbi.

Upitan da li li bi, po njegovom mišljenju, parafirani sporazum mogao da doprinese otvaranju Poglavlja 35 u pristupnim pregovorima Srbije i EU, on je rekao da veruje da će pomoći, ali da on, kao Amerikanac, ne može da govori u ime EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    11. februar 2015 | 08:06

    Gospodo politicari nemojte vise da se hvalite kako Vas ceo svet podrzava u reformama.Pokusajte da shvatite u kakvoj bedi narod zivi.Vase price o boljoj buducnosti polako pocinju da iritiraju narod I da izazivaju u njima bes.Ovo se ne odnosi samo na aktuelnu vlast vec I na opoziciju koja kalkulise sa pozicijom I na taj nacin sebi I blizi krug ljudi dobro zivi bezobzira sto nisu u vlasti.

  • Goran

    11. februar 2015 | 13:23

    Cim to amer hvali nesto tu nevalja po nas i to ne samo na Kosovu i Metoh.vec i ostalom delu Srbije.

  • Dina

    11. februar 2015 | 18:48

    Pokazuje se posvecenost vlade Srbije i pristinske vlade,sto govori o normalizaciji odnosa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA