RANI RADOVI: Šatirani Dinkić sa gitarom u spotu iz 1985! (VIDEO)

HIT VIDEO: Lider URS s frizurom boje šargarepe cepa gitaru sa svojim bendom "Galerija". Dinkić: To su bili moji muzički počeci, s radošću se sećam tih kultnih dana rokenrola

  • 1

Ujedinjeni regioni Srbije izbacili su nov predizborni muzički adut! Posle pesme "Regioni - dođi i ti", za koju je stihove uradio njihov lider Mlađan Dinkić, a autor bio Željko Joksimović, na sajtu URS-a pojavio se novi hit, koji nas podseća na muzičku zaostavštinu njihovog političkog "frontmena".

"Ja vidim dalje" pesma je grupe "Galerija", čiji je član bio Dinkić 1985. godine, kada je snimljen spot u kome predsednik URS-a izgleda kao kombinacija Bouvijevog Zigija Stardasta i Bono Voksa iz "U2" . Dok se sa šatiranom frizurom boje šargarepe njiše, mladi Dinkić daje ritam pesmi koja bi se najlakše mogla opisati kao fank verzija tada megapularne "Ekatarine Velike".

Uostalom, poslušajte numeru koju voditeljka Tanja Petrović (kasnije na B92) najavljuje kao "andergraund sa primesama fanka":

Mlađan Dinkić u izjavi za Telegraf.rs priseća se tih dana:

- To su bili moji muzički počeci 80-ih godina, svirao sam gitaru. Grupa "Galerija" je u tada bila veoma popularna, a pevač Karlo Takač je bio jedan od najkvalitetnijih vokala tog vremena. Uvek se s radošću sećam tih kultnih dana rokenrola u Beogradu. To je verovatno najbolji muzički period domaće muzike uopšte - kaže Dinkić.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    1. april 2012 | 08:27

    hahaha Mladja u boji sargarepe...da ga vidi Dusko dugousko pojeo bi ga hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA