ISTRAŽIVANJE: "Fejsbukeri" najviše vole SNS i Tadića

Najveći rast popularnosti na društvenoj mreži ima SNS, a među liderima najviše lajkova u poslednje vreme ide Čedomiru Jovanoviću, sledi ga Dragan Đilas

  • 0

Sudeći prema rezultatima servisa socialnumbers.com, koji se bavi uporednim pregledom Fejsbuk strana, pobednik predstojećih izbora biće Srpska napredna stranka, koja na mesečnom nivou beleži rast popularnosti od 15. 190 lajkova. Odmah iza naprednjaka nalaze se Ujedinjeni regioni Srbije, sa brojem fanova 8.675.

Ove dve omiljene partije "fejsbukera" i ostalih obožavalaca društvenih mreža prati Demokratska stranka, koju mesečno "voli" 1.391 posetilac mreže. Do 243 internet surfera podržalo bi Srpsku radikalnu stranku, a 30 manje bi dalo virtuelni glas Demokratskoj stranci Srbije.

I lideri stranaka vole da se druže na Internetu, pa sve više njih tvituje, retvituje, saopštava i naglašava nešto putem društvenih mreža. Zasad je najuspešniji predsednik Boris Tadić. Njega mesečno podrži 1.411 članova društvenih mreža, dok, na primer, američkog predsednika Baraka Obamu podrži "samo" 495.466 internet korisnika.

Čedomir Jovanović, vođa Preokreta, zasad beleži najozbiljniji rast popularnosti na Fejsbuku sa 1.305 lajkova mesečno. Iza njega našao se Dragan Đilas sa 380 lajkova, dok je trećeplasirana Maja Gojković sa rastom od 69 fanova mesečno. Poslednji na listi 5 najpopularnijih političara je Tomislav Nikolić, koji stiče do 25 novih pristalica mesečno.

Lider LDP jedan je od retkih političara koji samostalno ažurira svoju Fejsbuk stranicu, a spreman je i na intervjue putem mreže. Političarima kreativnosti ne manjka, pa da bi se dodvorili populaciji korisnika društvenih mreža dovijaju se na različite načine. Tako je i Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS, na Fejsbuku napravio aplikaciju "Na ručak sa Vučićem".

Samo treba da lajkujete ovu stranicu, pozovete još tri prijatelja u avanturu, pa ako budete imali sreće, naći ćete se sa Vučićem "licem u lice", da uz zdravicu prodiskutujete o tome koje vam stvari smetaju u politici.

(LJ.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA