Tadić: Srbi u dijaspori, vratite se i ulažite u maticu

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je Srbe u dijaspori da se vrate u domovinu i da svoj zarađeni novac ulože u pokretanje porodičnih biznisa

  • 3

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je Srbe u dijaspori da se vrate u maticu i zarađeni novac ulože u porodične biznise.

Tadić je, prilikom posete preduzeću "Mlinpek-Plažane", koje je pre  13 godina osnovao povratnik iz Francuske Miodrag Jović, istakao da bi voleo da i  drugi Srbi u dijaspori krenu njegovim stopama i nastave svoj posao u  Srbiji.

- Time niste na teretu države, već svojim privatim preduzetništvom doprinosite razvoju društva i države. To je nešto što treba da se podrži - rekao je Tadić.

Vlasnik preduzeća "Mlinpek-Plažane" izjavio je da je potrebno da država podstiče otvaranje malih i  srednjih preduzeća i privuče ljude iz dijaspore da ulažu u Srbiju tako što će pojednostaviti administrativne procedure za otvaranje  firmi i poslovanje.

Prema njegovom uverenju, od porodičnog biznisa u Srbiji se može  živeti solidno, a problemi mogu da se reše striktnijim sprovođenjem zakona, tako što bi se efikasnijim učinio sistem  naplate i suzbio privredni kriminal koji, kako je rekao, "topi dobra  preduzeća".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    31. mart 2012 | 20:15

    Evo samo mislimo kad da krenemo.Da nije nas da pomazemo svojima pored vase vlasti ni za hleb ne bi imali.Sramota.Pola moje familije ostalo bez posla jos i ja da se vratim da ulozim.Za koga??Neka hvala!Ziveli smo od plate tamo pa i bez plate,znamo kako je.Kako nas narod kaze ,,bolje vrabac u ruci nego golub na grani!"

  • Bezimena

    31. mart 2012 | 18:38

    Evo dolazim...samo cekam kada ce Drazin potomak umesto tebe biti na celu drzvae, skote jedan izdajnicki.

  • Teodor

    31. mart 2012 | 18:17

    Samo da se ne vrate, jedva cekaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA