PUTIN UDARA NA SRBIJU: Predsednik Rusije spremio Srbima UKRAJINSKI SCENARIO!

- Rusija bi mogla da se u tom pokušaju posluži informacionim operacijama i tehnikama koje je koristila u Ukrajini - rekla je podsekretar za odbranu SAD

Rusija i njen predsednik Vladimir Putin mogli bi da destabilizuju Srbiju i ostale male zemlje koje nisu članice NATO, upozorila je Kristin Vormut, podsekretar za odbranu SAD.

Ona je to kazala na saslušanju pred Odborom za oružane snage Američkog kongresa.

- Rusija bi mogla da se u tom pokušaju posluži informacionim operacijama i tehnikama koje je koristila u Ukrajini - rekla je Vormutova.

PUTIN LJUT NA SRBIJU: Evo šta predsednik Rusije ZAMERA Srbima!

Kao drugo „područje za zabrinutost“ ona je navela baltičke zemlje, u kojima bi Rusija, takođe, navodno pokušala da realizuje „ukrajinski scenario“, a samo dan ranije državni sekretar SAD Džon Keri u Američkom senatu je rekao da se više zemalja u Evropi, među njima i Srbija, nalazi na „liniji vatre“ odnosa između SAD i Rusije.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Prema rečima britanskog publiciste Tima Džude, nakon izbijanja krize u Ukrajini prirodno je da zapadne vlade treba da se pobrinu i za pojedine balkanske zemlje.

- Najpre je Angela Merkel nedavno izjavila da Rusija širi uticaj na Balkan. To znači da su i evropski i američki zvaničnici veoma ozbiljno shvatili pretnju od uplitanja Rusije u ovom regionu. Nakon izbijanja krize u Ukrajini prirodno je da zapadne vlade treba da se pobrinu i za pojedine balkanske zemlje, imajući u vidu da su u susedstvu NATO i EU - rekao je Džuda.

Analitičar Branko Radun kaže da Rusi i Putin nemaju baš političke već energetske ambicije na Balkanu.

- U Vašingtonu malo vole da šire paniku, a takve izjave su više usmerene ka Evropljanima, naročito ka Nemačkoj i Francuskoj. To je neka vrsta zavisti zbog toga što ove zemlje nameravaju da prave sporazum s Rusijom - kaže Radun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    27. februar 2015 | 13:17

    Србија-Русија никад Еунија!Доле режим!

  • Nistavilo

    27. februar 2015 | 13:25

    A da puste amerikanci Srbiju na miru? Manite nas se, dosta nam vas je!

  • Korčagin

    27. februar 2015 | 14:00

    Hvala Americi što nas čuva. Poznata je po tome. Pamte je i Vijetnam, Kambodža, Japan posebno i Južna Amerika. Avganistan, Irak i Libija će večito pamtiti njena dobročinstva. A i njen anđeo je milosrdan. Dao Bog da i njima takvo milosrđe donese.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA