Obama na jesen dolazi u Beograd!

Poslednji američki predsednik u Beogradu je bio pre 30 godina, a Tito je ugostio čak trojicu njih

  • 58

Posle Niksona, Forda i Kartera, Srbiju će na jesen najverovatnije posetiti i američki predsednik Barak Obama. Naime, Džon Keri obećao je da će Obami preneti Dačićev poziv da poseti Srbiju.

Poslednji američki predsednik u Beogradu je bio pre 30 godina, a Tito je čak ugostio trojicu njih.

MISTERIOZNA POSETA SRBIJI: U Beograd DOLAZI Barak Obama ili papa?

Na sastanku u Vašingtonu Keri je podržao napredak u Briselskom dijalogu, reforme koje Srbija sprovodi, liderske korake u stabilizaciji Balkana i izrazio želju da će SAD imati dobre odnose sa Srbijom.

- Mislim da je to veliko priznanje za Srbiju, i velika pohvala i satisfakcija za sve ono što je Srbija uradila proteklih godina - istakao je Dačić.

Iako je poseta politička manifestacija, kako kaže istoričar Momčilo Pavlović, ko zna da čita diplomatski jezik jasna mu je bila poruka kada je mlađi Buš u posetu otišao Tirani, gde je podržao albansku secesiju, kao i Zagreb i Ljubljanu, a zaobišao Beograd.

- To je simbolika, zato bi eventualna poseta Obame bila poruka i Moskvi da Beograd nije samo njena emotivna i politička sfera, već i da Amerika ima svoje brojne pristalice - zaključuje Pavlović.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    28. februar 2015 | 11:50

    Zaobidji nas, molim te. Najbolje bi bilo kada biste zaboravili da postojimo!

  • Xxxx

    28. februar 2015 | 11:57

    Ko ga je zvao,Dacic?Zar on predstavlja vecinu u ovoj zemlji,strasno,cim sednu u fotelju "predstavljaju narod i sve rade u ime naroda i za narod"a narod niko nista ne pita,strasno

  • ВВП

    28. februar 2015 | 11:35

    Још нам он фали.... Боже људи докле више?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA