VUČIĆ POSLAO TAJNU PORUKU KOLINDI: Evo ko je predsednici Hrvatske preneo reči premijera Srbije!

Na sastanku u Otočcu na Krki predsednik Slovenije preneo je predsednici Hrvatske poruku premijera Srbije

  • 9

Na sastanku u Otočcu na Krki predsednik Slovenije Borut Pahor preneo je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović poruku premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Nenajavljeni, neformalni radni susret Pahora i Grabar Kitarović na pola puta između Ljubljane i Zagreba, trajao je u nedelju popodne oko dva sata, a prisustvovali su samo najbliži saradnici, piše slovenačko Delo.

List prenosi saopštenje Pahorovog kabineta da su razgovarali o "jačanju prijateljstva između susednih naroda i dve države", o saradnji u evroatlantskim institucijama i regionalnoj saradnji.

Delo je nezvanično saznalo da je "slovenački predsednik hrvatskoj koleginici preneo poruku srpskog premijera Aleksandra Vučića" koji je nedavno posetio Sloveniju i razgovarao s Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i poverenja u regionu, poznata kao Proces Brdo.

Na sastanku u Otočcu, piše Delo, dvoje predsednika dotaklo se i prve posete Kolinde Grabar Kitarović BiH, što će biti i njena prva službena poseta inostranstvu.

To je, navodi list "bilo i njeno predizborno obećanje" i "govori da je Hrvatska veoma zainteresovana za stabilnost BiH i za njen ulazak u Evropsku uniju (EU) i NATO".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bzzz

    2. mart 2015 | 13:33

    I koja je poruka ???

  • Melisa

    3. mart 2015 | 00:35

    Nadajmo se da je poruka zaista preneta. Potrebna nam je regionalna stabilnost i osecaj da nikoga ne mrzimo i da se ljudi koji su se davno bratimili ne dele po nekoj osnovi ( verskoj, nacionalnoj itd.)!

  • Irena

    2. mart 2015 | 21:33

    Vucic se zalaze da se nastavi regionalna inicijativa za jacanje stabilnosti i poverenja u regionu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA