Vučić: Hvala Iraku što nije priznao NEZAVISNOST KOSOVA!

Predsednik Vlade Republike Srbije zahvalio je iračkoj Vladi na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova

  • 15

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Irak Falaha Abdulhasana Abdulsadu.

Premijer Srbije i irački ambasador razgovarali su o bilateralnim odnosima dveju zemalja, ocenivši da postoji mnogo mogućnosti da se oni unaprede, posebno u oblasti ekonomije.

Premijer Vučić zahvalio je iračkoj Vladi na principijelnom stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ambasador Abdulsada obavestio je premijera Vučića o bezbednosnoj situaciji u Iraku i borbi protiv međunarodnog terorizma, oličenog u „Islamskoj državi“.

Predsednik Vlade Srbije rekao je da međunarodna zajednica mora da se ujedini u borbi protiv međunarodnog terorizma.

- Vlada Srbije spremna je da tu borbu, koliko može, pomogne - naglasio je srpski premijer.

Ambasador Iraka rekao je da je njegovoj zemlji stalo da Srbija bude politički i ekonomski jaka, jer je važno imati jake prijatelje.

Premijeru Vučiću preneo je poziv predsednika iračke vlade Al Abadija da poseti Irak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dz.Martin

    2. mart 2015 | 13:50

    Saradnja sa Irakom je znacajna jer nas otvara i promovise ka partnerima na Bliskom istoku. Jedni od retkih koji nisu priznali nezavisnost Kosova su uvek dobrodosli u Srbiju kao saradnici, a pre svega i kao prijatelji.

  • Mirko Dubovina

    2. mart 2015 | 14:36

    Nekada su naše građevinske firme imale dosta posla u Iraku . Verujem da će doći vreme da ponovo naši građevinari budu zastupljeni u značajnom broju u toj državi.

  • Nema nazad

    2. mart 2015 | 13:00

    Irski veliko hvala..!! Srbiji mnogo znaci njihova podrska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA