≫ 

OVAKO JE POČEO RAT NA KOSOVU: Evo kako su srpski specijalci UBILI NAJKRVOLOČNIJEG vođu OVK i prijatelja Hašima Tačija!

Pre 19 godina u akciji srpskih bezbednosnih snaga u reonu Drenice ubijen je vođa OVK, koji je zloglasno ubijao Srbe na Kosovu i Metohiji

Pre 19 godina u reonu Drenice u selu Donje Prekaze srpske snage bezbednosti napale su pripadnike jedinice OVK i ubile njihovog lidera Adema Jašarija. Tako je počeo krvavi rat na Kosovu i Metohiji posle kog je usledilo bombardovanje SRJ i masovan egzodus Srba iz južne srpske pokrajine!

U ranu zoru 5. marta, 1998. godine, grupa albanskih terorista napala je policijsku patrolu u selu Lauša. U tom napadu ranjena su dva policajca nakon čega policija kreće u poteru ka Donjem i Gornjem Prekazu u reonu Drenice. Ovim je počeo rat na Kosovu i Metohiji.

Sutradan, 6. marta u okviru kontranapada srpske policije napadnuta je mahala u selu Donje Prekaze u kojoj se nalazilo sedište terorističke grupe Jašari. Tokom akcije policije ubijeni su lider OVK Adem Jašari, njegov brat Hamez Jašari kao i većina pripadnika terorističke grupe.

IZ OVOG ORUŽJA JE UBIJAO SRBE: Šiptari otvorili izložbu posvećenu teroristi Ademu Jašariju

Foto: Wikimedia/Ferran Cornellà Foto: Wikimedia/Ferran Cornellà

Ovo nije bio prvi sukob terorističke grupe Adema Jašarija i srpskih snaga bezbednosti.

Prvi put je Adem Jašari opkoljen u selu Prekazu 30. decembra 1991. godine od strane pripadnika službe Državne bezbednosti. Razlog su bile Jašarijeve aktivne veze sa albanskim vojnim sektorom i njegovi česti boravci U Albaniji zarad obavljanja treninga i obuke za terorističke akcije.

Tada je uspeo da se izvuče iz obruča nakon čega su usledile akcije i napadi na srpsku policiju. Ta grupa je bila glavni nosilac terorizma na Kosovu i Metohiji od 1992. do 1997. godine i imali su direktnu pomoć i podršku vlasti u Albaniji.

Teroristi Jašarijeve grupe s početka su napadali poput kačaka i balista. Iz zaseda i kada bi bili znatno brojniji, a kasnije su su počeli da koriste savremenije terorističke metode. Zbog toga su u Okružnom sudu u Prištini na po 20 godina zatvora osuđeni Adem Jašari i njegova grupa, a na 10 godina je osuđen i Hašim Tači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anon

    10. mart 2015 | 09:07

    Popio je snajperski metak kroz prozor kuce u kojoj se nalazio. Svaka cast doticnom strelcu. Moje postovanje.

  • Draza

    10. mart 2015 | 19:56

    Procitao sam dosta komentara i video kako pisu budale i kako pravi srbi. Koja je zemlja tolko ekonomski i moralno jaka da za 10 godine izdrzi 3 rata i sankcije i bombardovanja i pritom sacuva kolko tolko svoju cast pritom u svim tim ratovima nekadasnji neprijatelji su imali podrsku velikis sila

  • Južnjak

    10. mart 2015 | 09:20

    Šiptari su od 1991. do 1998.godine vršili ozbiljne terorističke napade,tako da su oni krivi za izbijanje rata. Ne može neko godinama da puca na srpske civile i policiju,a da posle ne očekuje legitimni antiteroristički kontranapad! Svuda u svetu se policija obračunava sa teroristima,a najbolji primeri su Rusija,Francuska,Britanija,Turska,Izrael,Nemačka,Britanija,SAD i Španija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA