MISTERIJA PASA KAO LJUBIMACA U POLITICI: Putin je imao Koni, Tito Luksa, a NEMA ŠANSE da pogodite čiji su ŽUĆA i BARNI! (FOTO) (VIDEO)

Srpski vladari i državnici su poput svetskih moćnika imali svoje pse, koji su im bili najbolji prijatelji i od kojih se nisu odvajali, ovo je priča o Žući, Luksu i drugim herojima

  • 4

Mnogi političari se oslanjaju na prijateljstvo svojih pasa jer im oni daju socijalnu i psihološku podršku tako je Frenklin Ruzvelt je imao svog škotskog terijera – Falu, Džordž Buš Stariji je imao engleskog springer španijela – Mili, Buš Junior ima škotskog terijera – Barnija, a Telegraf.rs vam otkriva koje su to ljubimce imali srpski predsednici, premijeri i državnici, kao i njihova imena.

Pored toga što su ljubimci mogu da imaju veliku ulogu u životima političara, oni ponekad i postaju simboli političkog režima, a nekad ih njihovi vlasnici namerno koriste da bi ostvarili svoje ciljeve.

ONA JE NAJBOLJA PUTINOVA PRIJATELJICA: Plaši Merkelovu, sastaje se sa svetskim facama, a dobila je ime po jednoj Amerikanki! (FOTO) (VIDEO)

Poslednja dirljiva priča o ljubimcu ruskog predsednika Vladimira Putina ženki labradora – Koni koji ju je 2000. godine dobio od Sergeja Šojgua, današnjeg ministra odbrane Rusije, naterala nas je da istražimo čuvene kućne ljubimce srpskih državnika.

Foto: www.kremlin.ru Foto: www.kremlin.ru

Naravno, najpoznatiji ljubimac - pas na prostorima Jugoslavije je Titov LUKS, koji mu je prema legendi spasio život u borbi i tako ušao u legendu.

Josip Broz Tito je voleo životinje, naročito pse, a najpoznatiji njegov ljubimac bio je svakako nemački ovčar Luks, koji se, navodno žrtvovao za maršala na Sutjesci kada se bacio na njega i spasio ga od gelera bombe, koja je eksplodirala ispred njega!

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Poznat kao veliki ljubitelj životinja, Tito se od svojih pasa očito nije mogao odvojiti ni na važnoim sastancima niti na konferencijama za novinare.

Još jedan od poznatih ljubimaca srpskih državnika je čuveni pas ŽUĆKO, Vojislava Koštunice. Bivši lider u javnosti je poznat kao veliki ljubimac mačaka, ali i pasa.

Pas Žuća, koji je bio kod lidera DSS još od bombardovanja 1999, uginuo je. Preživeo je bombardovanje, a zatim je utekao od velike potere lovaca koji su pomislili da je lisica, pa su pokušali da ga ubiju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zanimljivo je i to da, ipak mnogi srpski lideri kao što su Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, Boris Tadić, pa i današnji Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić nisu imali ličnog kućnog ljubimca.

SKROZ UMILJATA POLITIČKA PRIČA: Ovo su ljubimci srpskih funkcionera!

Da kućni ljubimci predstavljaju veliku radost smatra i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, čiji će dom i porodicu uskoro uveseliti jedna maca i jedna kuca.

– Imali smo retrivera koga, nažalost, više nemamo. Ali planiramo da uskoro uzmemo i kucu i macu. Maca će biti domaća, a kuca će biti “Snupi”. I zaista jedva čekamo. Životinje su, kao i svaki član porodice, i briga i radost – kaže ona za Telegraf.rs.

Ko sve od srpskih političara ima ljubimca pročitajte ovde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    7. mart 2015 | 11:19

    Barni je Bušov,a Žuća Koštunicin. Eto,rekli ste da nema sanse da pogodimo,a ja sam pogodio.

  • Перица

    7. mart 2015 | 13:09

    А ја мислио Рекс спасио Тита. Кад оно био Лукс.

  • srbo

    9. mart 2015 | 07:36

    ništa nevaspitanije,dodješ kod nekog u kuću ,on te dočeka sa džukelom,i dok razgovarate džukela dodje da te njuši.imao sam o putinu drugačije mišljenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA