NAJBOLJE ČUVANA TAJNA KOMUNIZMA: Ovo je POSLEDNJA ISPOVEST TITA u kojoj je do detalja opisao KRVAVI RASPAD JUGOSLAVIJE!

- Goli otok je stvorio Kardelj, predloživši da se svi koji su se izjasnili za Rezoluciju izoluju na jedno ostrvo. Pomoć u tome dali su mu Augustinčić i Stevo (Krajačić) koji su mu pričali o Golom otoku i dobrom kamenu s kojim se služi Augustinčić pri izradi skulptura - rekao je maršal

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Mima
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • dusanSILNI

    18. februar 2016 | 15:32

    Tadasnja Jugoslavija je bila zaduzena oko 18 milijardi dolara. U toj "mrskoj" zemlji je mnogo uradjeno i izgradjeno, jer je drzava izasla iz rata potpuno spaljena, razrusena i opljackana. Dug novonastalih drzava u ukupnom zbiru je oko 300 milijardi evra (dodajte na to jos 10% da bi bilo u dolarima). Sta je uradjeno s tim novcem znaju gradjani nekadasnjih bivsih republika a sada drzava. Znaju i koliko njih je bez danas bez posla, a i oni koji rade kod privatnika bolje i da ne rade (cast izuzecima). Neka nam je svima bog u pomoci.

  • CityWatch

    30. mart 2015 | 19:27

    Ma Tito ni je kriv nizasta. Sve su to oni oko njega. On je bio dusa. Kakve baljezgarije. Tio je bio prvi i najveci u plejadi zlocinaca koji su zavladali Jugoslavijom. Kakv Bevc kakav Stevo, jedna Titova rec i svako koga bi pomenuo nestao bi za nekoliko sati. Ne, Goli otok i svi drugi zlocini crvene bande imali su svoje ciljeve i pazljivo su bili osmisljeni i proracunati. Svi do jednog.

  • ДУШАН

    18. mart 2015 | 13:23

    Књига "Титова последња исповијест" објављена је још 2001. у Србији, али изгледа да тада није наишла на неке значајније реакције. У Хрватској је и било неких реакција, зато што се тамо ова књига посматрала као средство "великосрпске" пропаганде. Игром случаја, читао сам ову књигу пре отприлике годину дана (случајно сам је запазио на КУПИНДУ, није била скупа, па рекох да купим, јер волим раритетна и контроверзна издања). Елем, већ код првих редова сам се запитао да ли је све то истина, да ли те стенограмске белешке заиста постоје и да ли је Тито заиста, пред крај живота, признао Јосипу Копиничу да је све време знао да су Бакарић и Хембранг усташки агенти, да су Лолу убили сами комунисти, да је Кардељ одувек радио на цепању Југославије, те да је Устав из 1974. донет противно Титовој одлуци... Како год, било све то истина или не, ко је љубитељ теорија завере, неће му бити досадно да књигу прочита у целини, па ко зна, можда једног дана из ове књиге произиђе неки "Титов код", као што је из књиге "Света крв, Свети грал" много година доцније произишао "Да Винчијев код" Дена Брауна. Оно што је мени било најинтересантније, то је Титова изјава о Голом отоку и Нобеловој награди. Наводно, Тито би добио Нобелову награду за мир (као творац Покрета несврстаних) под условом да јавно, пред светом, призна постојање Голог отока. Остаје питање, зашто се Тито није одрекао Голог отока кад му је то водило пут до Нобелове награде? Зато што је Титу била важнија власт од Нобелове награде! Да се одрекао Голог отока, Тито би се одрекао потпоре своје власти, одрекао би се и оних који су га довели и одржавали на челу Југославије (Кардеља, Бакарића, Крајачића), а онда би изгубио и поверење народа. Чему онда Нобелова награда без власти!? Шта ће му да буде нобеловац ако није председник. На другом месту, Тито каже како је још око 1960. хтео да се повуче и власт препусти неком другом, али да му његови најближи сарадници нису то дозволили. Наравно, њима је одговарало да се крију иза Титовог ауторитета, а Титу је одговарало кочоперење и позирање пред народом. Зато су Тито и Кардељ до краја били потребни један другом. А да би се опстало на таквом месту, неке чињенице (као она о преговорима Бакарића и Павелића за легализовање Комунистичке партије Хрватске у оквиру НДХ) морале су остати прећутане, а неке лажи и даље форсиране као историјска факта (нпр. 1937. као година Титовог доласка на чело КПЈ). Закључак је да се Тито ни својом последњом исповешћу није искупио и да ова књига не може много тога да промени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA