DOSTA JE PODELA: Evo šta je Vučić rekao o Zoranu Đinđiću!

- Nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela. Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo - rekao je Vučić

  • 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom godišnjice atentata na Zorana Đinđića da nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela.

Vučić je nakon što je delegacija Vlade Srbije položila venac i odala počast ubijenom premijeru njegovoj porodici i prijateljima uputio "izraze iskrenog poštovanja".

Vučić i ministri Vlade Srbije odali poštu Zoranu Đinđiću! (FOTO)

- Nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela. Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život - kazao je Vučić, saopštila Vlada.

Kako je dodao, pristojna, normalna i uređena država, u kojoj različita mišljenja izazivaju polemiku, a ne smrt, bila je ideal i Đinđića, pa je vreme da se oda počast i svim istorijskim ličnostima bez obzira da li su bili istomišljenici.

Foto: Tanjug / Danilo Peternek Foto: Tanjug / Danilo Peternek

EVO ČEMU NAS JE ĐINĐIĆ UČIO: Ove Zoranove principe svaki Srbin bi MORAO DA ZNA!

- Na taj način odajemo počast i samoj istoriji, prihvatamo je, a ne sudimo joj i omogućavamo sebi da idemo napred, bez podela. Srbija nema više snage za deobe na karađorđevićevce i obrenovićevce, partizane i četnike, zapadnjake i istočnjake - dodao je Vučić.

Po Vučićevim rečima, "istorija i svi koji su u njoj odavno više ne pitaju šta mislimo, ali zato svakoga dana pitaju šta smo uradili".

PUCANJ KOJI JE UBIO SRBIJU: Pre 12 godina Srbija je ostala bez VIZIONARA - Zorana Đinđića! (FOTO) (VIDEO)

- Zajedno treba da im i odgovorimo. Naš odgovor je budućnost. Naš odgovor je pristojna, moderna i uređena Srbija. Slobodna Srbija - naveo je premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA