Mira Marković i Karić- tema u Moskvi

Zagorka Dolovac će pokrenuti pitanje azila koji su članovi porodice Milošević dobili u Rusiji, ali će i ruskom kolegi predložiti mere za prevazilaženje problema koji su nastali u sudskim postupcima koji se vode u Srbiji.

  • 1

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac razgovaraće u Moskvi sa generalnim tužiocem Rusije Jurijem Čajkom o postupcima protiv Mire Marković i Marka Miloševića.

Tema razgovora će biti postupci koji se pred srpskim sudovima vode protiv supruge i sina bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića kao i protiv odbeglog biznismena Bogoljuba Karića.

Kako saznaje B92, Dolovac će pokrenuti pitanje azila koji su članovi porodice Milošević dobili u Rusiji, ali će i ruskom kolegi predložiti mere za prevazilaženje problema koji su nastali u sudskim postupcima koji se vode u Srbiji, a čiji akteri imaju azil u Rusiji ili postoji bojazan da će ga eventualno dobiti.

Dolovac će, piše Danas, sa generalnim tužiocem Rusije Jurijem Čajkom potpisati sporazum o saradnji između tužilaštava Srbije i Rusije. Ovaj sporazum predviđa intenzivnu saradnju dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma, a obuhvatiće i saradnju u predmetu trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, odnosno predmet razgovora biće i dešavanja u klinici Medikus.

(izvor: B92, Danas)

Dolovac boravi u Moskvi u sklopu obeležavanja 290. godišnjice od ustanovljavanja ruskog tužilaštva.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mira

    1. jul 2012 | 01:28

    Ona bolje da se bavi kriminalcdima u zemlji, jer ih toliko ima da ne mogu sve ni da ih poapse. A ako je htela da obidje Rusku federaciju mogla je o svom trosku, a ne o nasem trosku. Prvo da se bavi trenutnim pooliticarima pa onda bivsim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA