Albanski policajci pušteni, već stigli na Kosovo

 
  • 0

Kosovski policajci koje je Žandarmerija uhapsila u subotu u blizini Merdara, danas su saslušani i pušteni, a vozilom Euleksa su iz Prokuplja prebačeni na Kosmet

Dvojica pripadnika Kosovske policijske službe, koji su uhapšeni u subotu kod Merdara, danas su saslušani u sudu, nakon čega će protiv njih biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Direktor policije Milorad Veljović je potvrdio da su policajci Binaku Šukri (45) i Bećiri Sami (36) oslobođeni.

- Nakon saslušanja, uhapšenim albanskim policajcima je ukinut pritvor. Oni se sada nalaze u redovnom postupku i predati su Euleksu - kazao je Veljović za Telegraf.rs.

Njihovo oslobađanje je prethodno potvrdio i kosovski ministar policije Bajram Redžepi, a Euleks je saopštio da su policajci već stigli na Kosovo.

- Mogu da potvrdim da su se dva kosovska policajca vratila na Kosovo. Oni su iz Prokuplja prebačeni vozilom Eelaksa i vraćeni su policiji Kosova, a Euleks je olakšao njihovo oslobađanje - rekao je portparol Misije EU Nikolas Hoton.

Pripadnici Žandarmerije su u subotu oko 10.30 sati uhapsili dva pripadnika KPS-a u rejonu Merdare, koji su sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine.

(A. P. / Agencije)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA