SRBIJA JE POSVEĆENA PUTU KA EU: Evo šta su srpski ministri rekli Majklu Devenportu!

Vlada Srbije u potpunosti je posvećena evropskom putu i nastoji da u potpunosti, u skladu sa rokovima, ispuni sve obaveze u procesu pridruživanja ocenili su srpski ministri na sednici vlade na kojoj je prisustvovao i šef Misije EU u Srbiji

  • 3

Vlada Srbije u potpunosti je posvećena evropskom putu i nastoji da u potpunosti, u skladu sa rokovima, ispuni sve obaveze u procesu pridruživanja, ocenjeno je na današnjoj sednici Vlade, kojoj je prisustvovao i šef Misije EU u Srbiji Majkl Devenport.

U saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima navedeno je da Vlada ulaže značajne napore da održi korak u pripremama za otvaranje svih poglavlja u pregovorima za pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Ocenjeno je da je napredak ostvaren i u procesu primene Briselskog sporazuma i da je Vlada Srbije, kako je rečeno, posvećena rešavanju problema i obezbedjivanju uslova za održivi opstanak i stabilizovanje stanja u južnoj pokrajini.

Vlada je na sednici usvojila i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za pružanje pomoći povratničkim i ugroženim domaćinstvima na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija za 2015. godinu.

Vlada Srbije je usvojila i Predlog zakona o upotrebi znakovnog jezika čijom primenom će se obezbediti jednakost i otvoriti mogućnosti za ostvarivanje prava i potreba gluvih lica, nevedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Metohija

    16. mart 2015 | 18:32

    Da li je Srbija na EU putu ili nije,to ne moze jedan covek da odluci pa makar on bio i predsednik vlade.Referendum gospodo.Okolnosti u svetu su se promenile od momenta kada smo krenuli ka EU,raskidajte veridbu jer ce brak biti kratak i razvod ce mnogo kostati.

  • Dag

    16. mart 2015 | 13:47

    E,ako su mu - rekli... (Bice da je covek - neobavesten?)...

  • СРБИН

    16. mart 2015 | 21:24

    Србија никад није ишла европским путем,ако желимо да опстанемо морамо се вратити свом путу или бити у савезу са браћом Русима највећом светском силом...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA