VUČIĆ OTKRIO: Ovo su četiri OPCIJE za PROMENE U VLADI SRBIJE!

- Jedna je da dođe do promene koalicionih snaga, druga da dođe do značajnih promena u SNS, treća podrazumeva promenu na čelu vlade, a četvrta da ne bude nikakvih promena do decembra, da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore - rekao je premijer Srbije

  • 1

Za rekonstrukciju vlade postoje četiri scenarija, konkretni zaključak o tom pitanju nije donet i nastaviće se razgovori u okviru stranke, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li se danas na sednici Predsedništva SNS razgovaralo o mogućoj rekonstrukciji vlade, Vučić je rekao da ona svakako neće biti kozmetička, a da postoje četiri mogućnosti.

- Jedna je da dođe do promene koalicionih snaga, druga da dođe do značajnih promena u SNS, treća podrazumeva promenu na čelu vlade, a četvrta da ne bude nikakvih promena do decembra, da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Upitan koja je prema njegovom misljenju najbolja opcija, rekao je: "Ne bih o tome, ali mislim da će moja opcija biti podržana. Mislim da još imam podršku većine u stranci".

Novinare je interesovala i opcija moguće promene na čelu vlade, koju je premijer pomenuo, ali on to nije želeo da komentariše, već je primetio da "da bi se tome mnogi najviše radovali, posebno oni koji toliko snage ulažu u to da me pobede, ali im nekako ne polazi za rukom..."

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da ima dokaze da se različiti tajkunski lobiji bore za promenu vlasti u Srbiji.

- Naš cilj je da donesemo boljitak za naš narod, da Srbija bude moderna zemlja, demokratski ustrojena, uređena i uveren sam da ćemo u tom poslu uspeti i da pobeđujemo sve one kojima je uspeh da stvari vrate u prošlost, da Srbijom upravljaju tajkunsko mafijaški klanovi, kao što su upravljali od Zemunskog do Miškovićevog klana - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će se SNS tome suprostavljati i biti osnovna brana.

- Pošto neki govore kako nismo imali nikada dovoljno dokaza, mi imamo dokaza kako se različiti tajkunski lobiji bore i za promenu vlasti u Srbiji i da vrate stari sistem ne bi li nastavili pljačku Srbije. Mi ćemo im se u skladu sa zakonom suprotstaviti - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug / Rade Prelić Foto: Tanjug / Rade Prelić

On je posle sednice predsedništva SNS na kojoj je bilo reči o unutastranačkim izborima i rekonstrukciji vlade rekao da se razgovaralo o svim nedostacima i o lošim stvarima koji prate rad te stranke i o tome kako da prevaziđu nedostatke.

- Dogovorili smo se da stranačke izbore završimo u narednoh dva, do dva i po meseca, to će biti veoma važno da bismo kao stranka bili spremni za izbore na pokrajinskom, lokalnom nivou i na teritoriji Srbije - rekao je lider SNS.

Kako je istakao princip odgovornosti, ozbiljnosti i posvećeosti u radu biće osnovni princip rada SNS i naglasio da će zbog toga biti i promena na unutrašnjem nivou.

- Zadatak SNS biće ubedljiva pobeda, ubedljivo za nas biće više od 20, 30 i 40 odsto razlike - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA