BRUKA! PROSVETARI NAPALI MINISTRA: Polivali ga vodom i gurali po ulici! (FOTO)

Kada je protestantima prišao ministar prosvete Srđan Verbić gnevni prosvetni radnici počeli da prskaju vodom, cimaju i guraju

  • 51

Prosvetni radnici, članovi dva sindikata obrazovanja su u protestnoj šetnji danas su oko 13 sati došli do Ministarstva prosvete, nezadovoljni materijalnim položajem i stanjem u obrazovanju, a tamo su pojedini ljudi iz protestne šetnje napali ministra prosvete Srđana Verbića!

SKANDAL! NAPAD NA MINISTRA: Evo kako su PROSVETARI polivali vodom i gurali Verbića po ulici! (FOTO)

VERBIĆ ZAPRETIO PROSVETARIMA: Ko bude štrajkovao OSTAJE BEZ NOVCA!

Protest je krenuo ispred republičkog parlamenta, a prosvetni radnici su se na putu do Ministarstva, kratko zadržali i ispred zgrade vlade. Nemanjina ulica, gde je sedište Ministarstva prosvete, zatvorena je za saobraćaj u oba smera. Ulica kneza Miloša takođe je i dalje zatvorena.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kada je protestantima prišao ministar prosvete u blizini parka Manjež gnevni prosvetni radnici počeli da prskaju vodom, cimaju i guraju. On je prošao kroz kolonu nezadovoljnih prosvetara i rekao da im se neće obratiti sa improvizovane bine u parku, ali je zatim pozvao predstavnike dva sindikata da dođu kod njega u Ministarstvo prosvete.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Štrajk dela prosvetnih radnika komentarisao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekavši da nije planirano dodatno smanjene plata u javnom sektoru, da su prosvetni radnici najoštećeniji i da će prvi osetiti boljitak po ozdravljenju srpskih finansija.

- Saosećam sa njima, sve su u pravu, ali šta da uradimo? Da srušimo sporazum sa MMF? - rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    17. mart 2015 | 13:53

    Posle nije ni čudno kada su deca nasilna....

  • Gruja

    17. mart 2015 | 14:12

    Da su to uradili neki navijaci,nazvali bi ih huliganima i bili pohapseni. Napad na sluzbeno lice je krivicno delo,hapsi... policijo.Oni se zovu pedagozi,greska....

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    17. mart 2015 | 14:31

    Ovo je sramota nacije da se ministar poliva vodo i gura po ulici to je necuveno nasto nam drzava pada. Zamjeram ministru sto nije dao otkaz tim buntovnicima i pozvao kadrove koji su osli u penziju unazad jedne godine da preuzmu ucenje nase djece i da podnesu izvjestaj ministru kakovo su znanje stekli ucenici od trenutka kada ti bajni nastavnici i profesori strajkuju. Smatram da ako to ucini cjela nacija ce da bude iznenadjena da djeca nemaju osnovno znanje a kamoli zavrsni razredi nemaju sanse da se upisu dalje sa tim stecenim znanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA