VUČIĆ: Verujem u brži oporavak Srbije! (FOTO)

- Svi austrijski privrednici odlično razumeju i podržavaju taj put, jer se i oni jednako kao i mi klone lakih i jednostavnih rešenja, koje narod najviše voli, ali koji obično nikada ne donesu nikakav rezultat, već predstavljaju klopku za nastavak našeg razvoja - rekao je premijer Srbije

  • 4

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Beču da veruje u brži oporavak Srbije od onoga što smo sami očekivali, kao i da će osnovni brend naše zemlje biti ozbiljnost, odgovornost i marljivost, što će svet umeti da ceni.

Vučić je, u izjavi novinarima na Poslovnom forumu "Srbija u Beču 2015." u Privrednoj komori Austrije, rekao da su austrijski privrednici odlično razumeli i da podržavaju put koji je izabrala Srbija u sprovođenju teških reformi.

- Svi austrijski privrednici odlično razumeju i podržavaju taj put, jer se i oni jednako kao i mi klone lakih i jednostavnih rešenja, koje narod najviše voli, ali koji obično nikada ne donesu nikakav rezultat, već predstavljaju klopku za nastavak našeg razvoja - poručio je Vučić.

On je kazao da je počastvovan što je u Beču imao priliku da predstavi rezultate i napredak Srbije, teške mere koje preduzima, ali i ono što na tom putu uspeva da sprovede u delo.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Prema njegovim rečima mere fiskalne konsolidacije daju značajne rezultate.

- Nama ostaje da dovedemo ili obezbedimo dolazak većeg broja investitora, da sami ulažemo mnogo više u kapitalne investicije - dodao je Vučić rekavši da veruje u brži oporavak Srbije od onoga što smo sami očekivali.

To, međutim, kako kaže, ne ide jednostavno i preko noći, ali smatra da je mnogo toga urađeno i da je najteži deo pređen.

- Da li ćemo u tome uspeti zavisi od našeg naroda, ali i od naše sposobnosti da obezbedimo još povoljniji investicioni ambijent i privučemo još više investitora - naglasio je Vučić.

On je rekao da je na konferenciji u Beču razgovarao i pojedinačno sa predstavnicima austrijskih kompanija, koje imaju određene probleme u Srbiji, ali i onima koji tek planiraju da dođu.

- Vidim da Srbija postaje sve važnije, ne samo tržište, već investiciona destinacija, zemlja u kojoj misle da proizvode i odakle da izvoze u druge delove sveta ne samo u EU - objasnio je premijer.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Pominjući probleme s kojima se suočavaju pojedini austrijski preduzetnici, Vučić je naveo često odlaganje procesa privatizacije, što je bilo uobičajeno do nedavno, rešavanje pitanja sa građevinskim zemljištem, markiranje goriva...

- Gledamo da te probleme rešimo. Već smo zakonom o građedvinskom zemljištu i izdavanju dozvola uspeli bitno da popravimo poslovni ambijent. Austrijanci, kao i Nemci vole taj drugačiji pristup i podržavaju rad naše vlade u velikoj meri. Mi nismo izabrali lakši put. Ovo je put koji daje najbolje rezultate, jer težak rad se uvek isplati. Oni vide i koliko napora ulažemo da sve teškoće prevaziđemo - naglasio je Vučić.

Srbija, prema njegovim rečima, ima ozbiljnost, odgovornost i počinje da se razlikuje od mnogih po svom teškom radu i teškim reformama, i time se šalje drugačija slika od one koja je važila u prethodnom periodu.

Srbija, dodao je premijer, ima bezbroj dobrih malih kompanija kojima je potrebno dodatno ulaganje, kojima nisu potrebni kratkoročni, već investicioni krediti da bi mogli svoje proizvode da ponude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRAVNJENA AMERIKA

    24. mart 2015 | 14:10

    I JA...

  • Pero

    24. mart 2015 | 17:56

    Vec 25.god.se nalazimo u nacional socijalizmu.I sve dok iz toga ne izadjemo,nema napretka za Srbiju.Nadam se da ce Vucic postati svestan toga.Sve dok privatni sektor ne bude ispred drzavnog sektora,ovde ce dobro ziveti samo zaposleni u drzavnom sektoru,lopovi,tajkuni i politicari.Ostali su gradjani drugog reda.

  • DelijasaSevera

    24. mart 2015 | 14:58

    Nisu te slomile ove teske godine, ne daj se spasitelju nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA