DAČIĆ ODBRUSIO ALBANCIMA U PRIŠTINI: Nema UJEDINJENJA KOSOVA I ALBANIJE!

- Jedino što su prištinske vlasti uvek isticale kao važno jeste da Srbi na Kosovu ne mogu da budu organizovani po principu Republike Srpske - kaže šef srpske diplomatije

  • 8

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Prištini je Zajednica srpskih opština oblik udruživanja te da ne može da bude nevladina organizacija.

Dačić je nakon neformalne ministarske konferencije o infrastrukturnim projektima u zemljama zapadnog Balkana, a komentarišući tezu o ZSO kao nevladinoj organizaciji, što zagovara Priština, novinarima rekao da jedino što su prištinske vlasti uvek isticale kao važno jeste da Srbi na Kosovu ne mogu da budu organizovani po principu Republike Srpske.

Komentarišući navode albansog premijera Edija Rame da će Albanija i Kosovo da se ujedine ulaskom u Evropsku uniju, Dačić je rekao da ne smemo da dozvolimo "sindrom drona" kada je reč o ovako važnim stvarima kao što je ovaj skup i kao što je bila poseta albanskog premijera Beogradu, kao i da ne smemo da dozvolimo da imamo jedan korak napred, a dva nazad.

Dačić je precizirao da su Ramine izjave o nacionalnom ujedinjenju Albanaca namenjene biračkom telu, primetivši da svaki narod može da kaže da će ulaskom u EU biti ujedinjen, te da zato treba "spustiti loptu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda

    25. mart 2015 | 15:10

    Hahhahahaaha Baš briga Albance što on kaze. Ko ima oci da vidi to se vidi Albanci idu dalje a Srbi pricaju bajke.

  • Dag

    25. mart 2015 | 14:26

    E,nek im je - rekao...

  • SSSS.

    25. mart 2015 | 14:38

    Dacicu ostani u svojoj rodnoj. Grudi ,cisto za primer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA