ISPOVEST BIVŠEG FUNKCIONERA DS-a: Evo kako je PROPALA Demokratska stranka!

- Jedini sam smatrao 2003. godine da Boris Tadić treba da bude lider demokrata nakon atentata na Zorana Đinđića - kaže lider Zajedno za Srbiju

  • 6

Prošlost Demokratske stranke je važna i interesantna, ali ne smemo da budemo njeni taoci, kaže u intervjuu za Nedeljnik Dušan Petrović, lider Zajedno za Srbiju, kome je trenutno prioritet definisanje pretpostavki za kreiranje akcionog jedinstva opozicionog proevropskog političkog korpusa.

S ciljem da svi zajedno obezbede neophodnu ravnotežu na političkoj sceni Srbije kao i da definišu politike koje će ogroman deo birača koji je u političkoj apstinenciji prepoznati kao kredibilnu alternativu Vučićevoj vladi i politici koju ona sprovodi.

Petrović tvrdi da ne planira da piše memoare iz života DS kada je ova stranka vladala Srbijom, ali Petrović ne krije da je uz potpredsednika ZZS Miodraga Đidića bio jedini koji je te 2003. smatrao da Boris Tadić treba da bude lider demokrata nakon atentata na Zorana Đinđića. Iako je imao ogroman autoritet i bio jedan od najbližih Tadićevih saradnika, nije se isticao državnim funkcijama. Slučajno ili namerno?

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ma kakve funkcije. Nisam hteo da budem ministar pravde 2008. godine Boris je insistirao da 2011. preuzmem resor poljoprivrede. Nisam to učinio voljno, ali mislim da sam uradio dobre stvari. Za mog mandata u ministarstvu poljoprivrede definisali smo poljoprivredne politike koje bi, da su sprovedene, obezbedile veliko povećanje zarada svima koji se bave poljoprivredom, a za nacionalnu ekonomiju značajno povećanje društvenog bruto proizvoda. Sve vreme od 1992. kada sam ušao u DS, a posebno od 1996. kada sam preuzeo stranački odbor u Šapcu, bio sam vojnik. Ja tako doživljavam politiku - radim ono u šta verujem. A verujem da Srbija može postati mesto na kome pristojni ljudi žive jako dobro. To je moj kredo sve vreme, a tako sam se odnosio i prema državnim funkcijama. Boris je insistirao da preuzmem i poslanički klub DS kada je Pajtić postao vojvođanski premijer. Ali nisam čovek koji se nadmeće funkcijama, što je možda malo kontradiktorno za političara, ali takva mi je priroda - navodi Petrović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od potpunih antievropejaca Vučić i Nikolić su prešli u proevropsku politiku. To je odlična stvar koja se desila. To je suštinski rezultat politike koju smo svi zajedno vodili na čelu s Tadićem.

Borio sam se i posle izbornog poraza 2012. U Paraćinu je bila sednica Glavnog odbora kada sam izašao s novim konceptom politike DS, koji nije prihvaćen, ali je pretočen u politiku ZZS, koja je dobila podršku na našoj stranačkoj skupštini proteklog vikenda.

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    26. mart 2015 | 10:03

    Zavrsili za Ameriku sta je trebalo i pustali sledece da dovrse posao. Hapsenja srba a zanemarivanje ostalih naroda koji su pravili zlocine u ratu 90ti je nastavak a sad davanje nato agresoru da se sepuri po Srbiji je neoboriv dokaz da i aktuelna vlast radi u korist USA kao i svi posle Milosevica. Nek nam je bog na pomoci

  • Zoran

    26. mart 2015 | 09:47

    Zbog ovog intervjua ne treba nikad glasati za ovakve politicare, iz razloga sto Srbija nikad nece biti zemlja gde ce se pristojno ziveti.

  • Mihajlo

    26. mart 2015 | 15:00

    Vedrio i oblacio u DS-u gospodin 10%, a sada bi ponovo da se vrati u politicko mesetarenje. Ispitati sve sto se vezivalo za njegovo ime pod hitno. I za sve zute koji nikako da odgovaraju za svoja dela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA