EVO KOJA JE BOLEST ZAISTA UBILA TITA: Ovaj snimak dugo je bio DRŽAVNA TAJNA, u njemu Broz priča o svom zdravlju! (VIDEO)

- Teško radim u krevetu. Sad je dobro, mogu i da hodam. Ipak, čujem da ima mnogo takvih, mojih pajtaša, koje muči išijas - rekao je maršal Jugoslavije

  • 80

Doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito skoro nikada nije govorio o svom zdravlju, a njegov zdravstveni karton bio je najstrože čuvana državna tajna, a šta je maršal jedini put rekao o svom zdravlju zabeleženo je davne 1975. godine kada je na Belom dvoru novinarima rekao da "ga ubi išijas".

6. maja 1975. godine kada su po Beogradu kružile priče da je drug Tito veoma Bolestan, maršal je na Belom dvoru u društvu supruge Jovanke primio novinare i rekao im je sa osmehom na licu da ima problem sa išijasom.

OVO JE TITOVA NAJVEĆA TAJNA: Evo kako izgleda VENČANI LIST Tita i Jovanke Broz! (FOTO)

- Teško radim u krevetu. Sad je dobro, mogu i da hodam. Ipak, čujem da ima mnogo takvih, mojih pajtaša, koje muči išijas - rekao je Tito.

On je rekao da na njegovo zdravlje jako utiče i vreme:

Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS Foto: Profimedia/Bettmann/CORBIS

OVO JE PRVI ZABRANJENI FILM JUGOSLAVIJE: Evo kako su RUSI prikazali Tita i Dražu i zašto ga je maršal UKINUO! (FOTO) (VIDEO)

- Ja sam naprimer pre nekoliko dana sasvim normalno hodao. Kad poče da pada kiša i mene je uhvatilo gadno... Toliko da sam se plašio da neću ići na paradu - rekao je Broz.

On se na kraju našalio da je i dalje toliko dobar da može "viski da popije bez štapa"!

NAJBOLJE ČUVANA TAJNA KOMUNIZMA: Ovo je POSLEDNJA ISPOVEST TITA u kojoj je do detalja opisao KRVAVI RASPAD JUGOSLAVIJE!

Josip Broz je bio aristrokrata u pogledu manira, držanja, životnih preokupacija, a s druge strane bio je to ortodoksni boljševik u ideološkom i političkom pogledu, svestan svoje veličine, svoje uloge, svestan da je kultna ličnost, nedodirljiv. Bio je to socijalistički vladar neverovatnih intelektualnih potencijala, mudar, lukav, sposoban, hedonista, samozaljubljeni crveni monarh koji nije imao pravih prijatelja.

Kada je reč o bolestima, a priori je odbijao da o tome razmišlja i govori. O smrti, takođe. Smatrao je da je teško da njemu može bilo šta da se desi i da sve uvek može da drži pod kontrolom. Tito je bio fizički jake konstitucije. Njegovo osnovno oboljenje je bila šećerna bolest, ali je dugo odbijao da primi insulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kreka

    30. mart 2015 | 21:07

    Ja samo mogu reci da je u Titovo vrijeme moj otac bio zaposlen u gradjevinskom preduzecu,,kao poslovodja,majka je bila domacica,,,imali smo auto, zastava 101,,,kucu u gradu i svake godine smo isli na ljetovanje na more,,,,a sad. ????????

  • Kaya

    30. mart 2015 | 19:16

    Poziveo 88 dobrih ( i njemu i narodu!) ,godina, slava mu!

  • Bosna

    30. mart 2015 | 20:43

    Gledam njega i ove nase baksuze, nisu mu do koljena!! Ko je da je bio, mason, spijun, varalica... bio je gospodin za ove sadasnje!! Kad uporedim njega i ove moje bosanske pilicare, povraca mi se!! A, sto je tek treba prevn'o!! Kenedi mu nije ravan!! Tito je vjecan, ostali su klosari!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA